SON DAKİKA
--:--:--
USD49,03EUR55,40ALTIN6.565,49Agri16° Açık7:20İMSAK'AKALAN SÜRE
Ağrı Haber

Eczacılar Ağrı’da Bölgesel Toplantıda Bir Araya Geliyor

Doğu ve Güneydoğu Bölge Eczacı Odaları, 3 Ekim’de Ağrı’da buluşacak. Toplantıda eczanelerin ekonomik durumu, SGK ve yapay zekâ gündemi ele alınacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Eczacılar Ağrı’da Bölgesel Toplantıda Bir Araya Geliyor

Doğu ve Güneydoğu Bölge Eczacı Odaları, bölgedeki eczacıların ortak sorunlarını ve sektörün geleceğini değerlendirmek üzere Ağrı’da bir araya gelecek. 3 Ekim 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek toplantıya, bölgedeki eczacı odalarının temsilcileri katılacak.

Ağrı Eczacı Odasının ev sahipliğinde düzenlenecek toplantı, yalnızca mesleki gündemin ele alınacağı bir buluşma olmanın ötesinde, bölgedeki eczacıların karşılaştığı ortak sorunların masaya yatırılması ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Toplantının gündeminde Türk Eczacıları Birliğinin çalışmaları, bölge eczanelerinin ekonomik koşulları, klinik eczacılık hizmetlerindeki gelişmeler ve sağlık sektöründe giderek daha fazla yer bulan yapay zekâ uygulamaları bulunuyor.

Eczanelerin ekonomik durumu masaya yatırılacak

Bölge eczanelerinin ekonomik durumunun toplantının önemli başlıklarından biri olması bekleniyor. Eczacıların günlük çalışma koşulları, ekonomik sürdürülebilirlik ve mesleki alandaki güncel gelişmelerin temsilciler tarafından değerlendirileceği toplantıda, bölge genelindeki ortak sorunların ortaya konulması amaçlanıyor.

Türk Eczacıları Birliğinin TBA analiz sonuçlarının da bölge eczacı odaları nezdinde ele alınacağı toplantıda, elde edilen veriler üzerinden değerlendirmeler yapılacak.

SGK protokolü ve soruşturmalar gündemde

Toplantının dikkat çeken başlıklarından bir diğerini ise Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili gelişmeler oluşturacak. Ekim ayında yapılması planlanan SGK protokol revizyonunun yanı sıra bölgede yürütülen, hasta beyanına dayalı SGK Teftiş Kurulu soruşturmaları da toplantıda değerlendirilecek.

Bu başlıkların, eczanelerin çalışma süreçleri ve SGK ile yürütülen işlemler açısından bölge eczacıları tarafından ele alınması bekleniyor. Temsilcilerin mevcut uygulamalarla ilgili görüş ve değerlendirmelerini paylaşacağı toplantıda, sahadaki sorunların ortak bir çerçevede değerlendirilmesi hedefleniyor.

Yapay zekâ ve klinik eczacılık konuşulacak

Sağlık alanındaki teknolojik dönüşüm de toplantının gündeminde yer alacak. Eczacıların klinik eczacılık hizmetlerine yönelik eğilimleri değerlendirilirken, yapay zekâ alanındaki çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak.

Eczacılık mesleğinin yalnızca ilaç teminiyle sınırlı olmayan, hasta danışmanlığı ve sağlık hizmetleriyle doğrudan ilişkili yapısının güçlendirilmesi açısından klinik eczacılık konusu da toplantının önemli başlıkları arasında bulunuyor.

Farmainbox uygulamaları için çalıştay

Toplantıda ayrıca Farmainbox Uygulamaları Çalıştayı hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Uygulamaya ilişkin değerlendirmelerin bölgedeki eczacıların deneyimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ele alınması planlanıyor.

Teknolojinin eczacılık hizmetlerine daha fazla dahil olduğu bir dönemde, dijital uygulamaların mesleki süreçlere etkisinin değerlendirilmesi toplantının öne çıkan konuları arasında yer alacak.

Bölge eczacıları ortak çözüm arayacak

Ağrı’da gerçekleştirilecek toplantının temel hedeflerinden biri de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren eczacıların ortak sorunlarını aynı masa etrafında değerlendirmek olacak.

Bölge eczacı odalarının temsilcileri, kendi illerindeki güncel sorunları ve sahadaki deneyimleri paylaşarak çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunacak. Bu kapsamda odalar arasındaki iletişim ve iş birliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik çalışmalar da gündeme gelecek.

Ağrı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek bölgesel toplantı, eczacılık sektörünün güncel meselelerinin farklı illerden gelen temsilciler tarafından birlikte değerlendirilmesine imkân sağlayacak. Toplantı sonunda bölge eczacılarını ilgilendiren ortak başlıklara ilişkin görüşlerin paylaşılması ve iş birliğini güçlendirecek adımların ele alınması bekleniyor.

Eczacılar Ağrı’da Bölgesel Toplantıda Bir Araya Geliyor

Yorum Yap

Benzer Haberler

Eczacılar Ağrı’da Bölgesel Toplantıda Bir Araya Geliyor
Eczacılar Ağrı’da Bölgesel Toplantıda Bir Araya Geliyor
Kaymakam Korkusuz, Köylerdeki Parke Yol Çalışmalarını İnceledi
Kaymakam Korkusuz, Köylerdeki Parke Yol Çalışmalarını İnceledi
Ağrılı Berat Çelik Balkan Üçüncüsü Oldu
Ağrılı Berat Çelik Balkan Üçüncüsü Oldu
Ağrı Cumhuriyet Caddesi’nde Bıçaklı Kavga: 1 Yaralı
Ağrı Cumhuriyet Caddesi’nde Bıçaklı Kavga: 1 Yaralı
Ağrı’da Yeni Sanayi Sitesi İçin Ankara’da Görüşme
Ağrı’da Yeni Sanayi Sitesi İçin Ankara’da Görüşme
Diyadin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Diyadin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Ağrı'nın Haber Sitesi
Ağrı Basın

Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.

© 2026 Ağrı Basın. Tüm hakları saklıdır. Tarafsız İlkeli Habercilik