Ağrı Basın

AİÇÜ Rektör'ü Karabulut'tan 30 Ağustos Mesajı

Ağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü sebebiyle Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Münasebetiyle Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı

Bir yıl kadar süren hazırlık döneminden sonra 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir” sözünün yol göstericiliğinde Milli Mücadele sürecinin en büyük adımı olan ve dünya tarihine altın harflerle yazılan bu Zafer, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir milletin adeta küllerinden yeniden doğduğun en büyük göstergesidir. Bizlere düşen ise bağımsızlık ve hürriyet uğruna verilen bu mücadele sonrası elde edilen zaferin kıymetini bilerek Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık meşalesinin ilelebet yanmasını sağlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.