Eğitim Bir-Sen Ağrı'da şehitler için Gıyabi Cenaze Namazı

Ağrı’da Kahramanmaraş’taki saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, duygusal mesajlar verildi.

Ağrı 19.04.2026, 15:17 Yüksel Aslan
Eğitim Bir-Sen Ağrı'da şehitler için Gıyabi Cenaze Namazı

Ağrı şehitler için tek yürek oldu

Ağrı, Kahramanmaraş’ta yaşanan acı olayın ardından tek yürek oldu. Eğitim Bir-Sen Ağrı Şubesi öncülüğünde düzenlenen programda, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından anlam yüklü bir basın açıklaması yapıldı.

Gıyabi cenaze namazında duygusal anlar

Merkez Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Sessizliğin hâkim olduğu anlarda, dualar gökyüzüne yükselirken acının ağırlığı yüzlere yansıdı.

Namazın ardından cemaat, Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelerek kaybedilen canlar için birlik ve dayanışma mesajı verdi.

“Yürekleri yakan saldırı

Süleyman Gümüşer yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan saldırıların eğitim camiasını derinden sarstığını ifade etti. Hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için rahmet dileyen Gümüşer, geride kalanlara sabır temennisinde bulundu.

Eğitimin ve öğretmenliğin kutsal bir değer olduğuna vurgu yapan Gümüşer, bu tür saldırıların toplumun ortak vicdanında derin yaralar açtığını dile getirdi.

Eğitimde güvenlik çağrısı

Açıklamada, son dönemde artan şiddet olaylarına dikkat çekilerek okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği vurgulandı. Eğitimcilerin bu konuda hassasiyetlerini göstermek amacıyla çeşitli eylemler gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

Okulların yalnızca eğitim verilen yerler değil, aynı zamanda korunması gereken güvenli alanlar olduğu ifade edildi.

“Çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız”

Eğitim çalışanlarının her şartta görevlerinin başında olacağı belirtilirken, öğrencilerin ve eğitim kurumlarının korunmasının öncelikli sorumluluk olduğu kaydedildi. Özellikle dijital ortamdan kaynaklanan tehditlere karşı toplumsal farkındalığın artırılması gerektiği ifade edildi.

Toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunulan açıklamada, çocuklara ve eğitim kurumlarına sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

Birlik ve dayanışma mesajı

Program, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için edilen dualarla sona erdi. Ağrı’da yükselen bu ortak ses, yalnızca bir yas değil, aynı zamanda birlik ve dayanışma çağrısı olarak yankı buldu.

Yorumlar (0)