Ağrı Basın

Ağrılı genç Emsallerinden 3 kat daha hızlı mikro işlemci geliştirdi

Ağrı

Ağrı Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Abdullah Aslan, emsallerinden 3 kat daha hızlı çalışan mikro işlemci geliştirdi.

Emsallerinden 3 kat daha hızlı mikro işlemci geliştirdi Ağrı Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Abdullah Aslan, emsallerinden 3 kat daha hızlı çalışan mikro işlemci geliştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin katkıları ile düzenlenen "Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği”nde Ağrı haritası şeklinde tasarladığı ve ‘Ağrı Kart’ adını verdiği mikro işlemciyi tanıtan Abdullah Aslan, kartın patentini almak için başvuru yaptıklarını söyledi. İlerleyen süreçte Türkiye’nin 81 ilinin haritası şeklinde ayrı ayrı mikro işlemci tasarlayıp, seri üretime geçmek istediğini belirten Aslan, ‘Ağrı Kart’ı tamamen yerli imkanlarla yaptığını kaydetti. ‘İnşallah ülkemiz artık İtalyan menşeili işlemciler yerine yerli olan bu işlemciyi kullanacak’

Ürettiği mikro işlemci “Ağrı Kart” ile birlikte Türkiye’de yerli mikro işlemci kullanılmasını sağlamayı hedeflediğini belirten Aslan: “Kendi projem olan Ağrı Kart’ı yaptım. Patenti tamamen bizde. Diğer mikro işlemcilerden 3 kat daha hızlı. Ağrı haritası şeklinde tasarladığımız bir mikro işlemci. İnşallah Ağrı ve ülkemizdeki bütün öğrenciler bu kart sayesinde artık İtalyan menşeili işlemciler yerine yerli olan bu işlemciyi kullanacaklar. Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum. Bu bilim şenliğinin bize ve birçok arkadaşımıza çok şey kattığını düşünüyorum. Bu yüzden çok memnun ve mutluyuz.” Diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.