Yurt-Sen’den Doktora Yapılan Saldırıya Kınama

Yurt-Sen İl Temsilcisi Recep Çirik, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Bayram’a yapılan saldırıyı kınayarak sağlıkta şiddete karşı güçlü önlem çağrısı yaptı.

Ağrı 29.09.2025, 00:49 Ravza Aslan
Yurt-Sen’den Doktora Yapılan Saldırıya Kınama

Yurt-Sen Ağrı İl Temsilcisi Çirik’ten doktora yönelik saldırıya tepki

Yurt Sendikaları Konfederasyonu (Yurt-Sen) İl Temsilcisi Recep Çirik, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Bayram’ın hasta tarafından yumruklu saldırıya uğraması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Çirik, sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda hizmet vermesinin toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

“Bu Olay Vicdanları Derinden Yaraladı”

Çirik açıklamasında, “Doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız insan hayatı için gece gündüz demeden çaba sarf ederken bu tür olaylarla karşılaşmaları vicdanları derinden yaralamaktadır. Sağlık hizmeti kutsal bir görevdir. Bu görevi ifa eden çalışanlarımızın can güvenliği her şeyden önce gelmelidir. Şiddet asla kabul edilemeyecek bir yöntemdir” dedi.

Sağlıkta Şiddeti Önlemek İçin Daha Etkili Tedbir Şart”

Yaşanan saldırının yalnızca bir hekimi değil, tüm sağlık camiasını hedef aldığını ifade eden Çirik, sağlıkta şiddetin önlenmesi için daha etkili tedbirler alınması gerektiğini belirtti. “Bu saldırı bir hekim üzerinden tüm sağlık camiasına ve toplumun sağlığına yapılmıştır. Sendika olarak konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Dr. Bayram’a Geçmiş Olsun Mesajı

Çirik, saldırıya uğrayan Dr. Harun Bayram’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)