SON DAKİKA
--:--:--
USD49,95EUR55,80ALTIN6.257,21Agri8° Yağmurlu8:56İMSAK'AKALAN SÜRE
Ağrı Haber

Gürbulak’ta Valizlerin Plastik Aksamına Gizlenmiş Uyuşturucu Yakalandı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Gümrük Kapısı’nda valizlerin plastik aksamına gizlenen 4 kilo 442 gram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucunun değeri 16,6 milyon TL olarak açıklandı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gürbulak’ta Valizlerin Plastik Aksamına Gizlenmiş Uyuşturucu Yakalandı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda uyuşturucu kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen kontrollerde dikkat çeken bir yakalamaya imza atıldı. İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen İran uyruklu bir kişinin valizlerinde yapılan incelemelerde, plastik bölümlere gizlenmiş 4 kilo 442 gram metamfetamin ele geçirildi.

Uyuşturucunun valizlerin dışarıdan bakıldığında fark edilmesi güç olan plastik aksamına saklanması, gümrük ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 16 milyon 657 bin 500 TL olduğu bildirildi.

Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre operasyon, Gürbulak Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü kontroller sırasında gerçekleştirildi. İran sınırından Türkiye’ye giriş yapmak üzere gümrük yolcu salonuna gelen kişinin valizleri kontrol edildiğinde uyuşturucu madde tespit edildi.

Uyuşturucuyu valizlerin plastik bölümlerine gizlemişler

Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen kontrollerde, İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen İran uyruklu kişinin beraberindeki valizler incelemeye alındı.

Gürbulak Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı detaylı kontroller sırasında valizlerin plastik aksamlarına gizlenmiş uyuşturucu madde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından ele geçirilen maddenin metamfetamin olduğu belirlendi.

Operasyonda toplam 4 kilo 442 gram metamfetamin ele geçirilirken, uyuşturucunun piyasa değerinin 16 milyon 657 bin 500 TL olduğu açıklandı.

Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 16,6 milyon liralık yakalama

Türkiye ile İran arasındaki geçiş noktalarından biri olan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen yakalama, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen gümrük kontrollerinin sonuçlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Valizlerin plastik bölümlerine gizlenen uyuşturucunun yüksek piyasa değerine sahip olması operasyonun dikkat çeken ayrıntıları arasında yer aldı.

Doğubayazıt Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ele geçirilen 4 kilo 442 gram metamfetaminin piyasa değerinin 16 milyon 657 bin 500 TL olduğu özellikle belirtildi.

Doğubayazıt Kaymakamlığından uyuşturucuyla mücadele açıklaması

Doğubayazıt Kaymakamlığı, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklamasında uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Kaymakamlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Gürbulak Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Müdürlüğü yolcu salonuna gelen İran uyruklu bir şahsın valizlerinde yapılan kontrollerde, valizlerin plastik aksamına gizlenmiş, piyasa değeri 16 milyon 657 bin 500 TL olan, 4 kilo 442 gram metamfetamin ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu ve kaçakçılıkla amansız bir şekilde mücadeleye devam edilecek olup, söz konusu yakalama faaliyetinde emeği geçen Gürbulak Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personellerine teşekkür ederiz.”

Gürbulak’ta kaçakçılıkla mücadele çalışmaları sürüyor

Doğubayazıt Kaymakamlığının açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan operasyon, Ağrı’nın sınır ilçesi Doğubayazıt’taki Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi.

Valizlerin plastik aksamlarına gizlenmiş uyuşturucunun tespit edilmesiyle sonuçlanan çalışmada, toplam 4 kilo 442 gram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucunun 16 milyon 657 bin 500 TL olarak açıklanan piyasa değeri de operasyonun öne çıkan ayrıntıları arasında yer aldı.

Kaymakamlık, Gürbulak Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeline teşekkür ederken uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelenin devam edeceği mesajını verdi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Gürbulak’ta Valizlerin Plastik Aksamına Gizlenmiş Uyuşturucu Yakalandı
Gürbulak’ta Valizlerin Plastik Aksamına Gizlenmiş Uyuşturucu Yakalandı
Ağrı’da 10 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi, 16 Kişi Yakalandı
Ağrı’da 10 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi, 16 Kişi Yakalandı
Ağrı Valisi Bozkurt Kaymakamlarla Önemli Konuları Görüştü
Ağrı Valisi Bozkurt Kaymakamlarla Önemli Konuları Görüştü
Ağrı’da 30 Ekim Akşamı Ekranlar Kapanıyor, Kitaplar Açılıyor
Ağrı’da 30 Ekim Akşamı Ekranlar Kapanıyor, Kitaplar Açılıyor
Diyanet’in saha programı Ağrı’da: Din görevlileriyle istişare
Diyanet’in saha programı Ağrı’da: Din görevlileriyle istişare
Ağrı’da Emine Tayhan’ın Vefatı Ailesini Yasa Boğdu
Ağrı’da Emine Tayhan’ın Vefatı Ailesini Yasa Boğdu
Ağrı'nın Haber Sitesi
Ağrı Basın

Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.

© 2026 Ağrı Basın. Tüm hakları saklıdır. Tarafsız İlkeli Habercilik