Patnos’ta Beyaz Esaret: Kar ve Fırtına Hayatı Hapsetti
Ağrı Patnos’ta kar ve şiddetli fırtına yaşamı durdurdu. Sokaklar göle dönerken, yükseklerde tipi ulaşımı kesti; ilçe dondurucu bir sessizliğe gömüldü.
Ağrı’nın kadim ilçesi Patnos, doğanın sert yüzüyle bir kez daha karşı karşıya.
Günlerdir süren yoğun kar yağışı, yerini aniden bastıran sağanak yağmur ve dondurucu rüzgarlara bırakırken, ilçe halkı adeta bir hayatta kalma mücadelesi veriyor. Gökyüzünün griye boyandığı ilçede, rüzgarın uğultusu boş sokaklarda yankılanıyor.
Sokaklar Göle Döndü, Ulaşım Felç Oldu
İlçe merkezinde etkili olan sağanak yağış, eriyen kar sularıyla birleşince caddeler adeta nehre dönüştü. Yayalar yürümekte güçlük çekerken, sürücüler su birikintileriyle dolu yollarda ilerlemeye çalışıyor. Şehir merkezindeki bu hareketlilik, yerini yüksek kesimlerde çok daha sert bir tabloya bırakıyor. Şiddetli rüzgarın etkisiyle savrulan kar taneleri, görüş mesafesini yer yer sıfıra kadar indirerek ulaşımı tam bir çıkmaza sürüklüyor.
Yüksek Kesimlerde Tipi ve Sessizlik Hakim
Patnos’un köylerinde ve yüksek rakımlı mahallelerinde ise hayatın ritmi tamamen değişti. Sert rüzgarların kara karışarak oluşturduğu tipi, kapıların önünde dev kar yığınları biriktirdi. Şehir merkezinden köylere uzanan yollarda ulaşım zaman zaman durma noktasına gelirken, bölge halkı zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Bu sessizlik, doğanın gücünü ve bölgedeki kış şartlarının ne kadar çetin geçebileceğini bir kez daha hatırlatıyor.
Ekipler Teyakkuzda: Kar Küreme Mesaisi
Olumsuz hava şartlarının etkisini artırmasıyla birlikte yerel ekiplerin mücadelesi de hız kazandı. Hem ilçe merkezindeki su tahliye çalışmaları hem de köy yollarını açık tutma çabaları aralıksız sürüyor. Ancak doğanın bu sert hamlesine karşı koymak hiç de kolay değil; fırtınanın dindiği her an, yeni bir yağış dalgası kapıda bekliyor.