Ağrı’da esnafa 100 milyon TL ek finansman sağlandı. Faiz indirimli kredilerle 119 esnafa yaklaşık 100 milyon TL destek verildi.

Ağrı Esnafına 100 Milyon TL Destek
Ağrı’da ekonomik hareketliliği artıracak önemli bir destek paketi devreye alındı. İlhami Yıldız, esnaf ve sanatkârlara yönelik sağlanan yeni finansman desteğini kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre, kentteki işletmeler için kredi imkânları genişletilerek ekonomik nefes alanı oluşturuldu.
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla sağlanan destek kapsamında, 2026 yılı Mart ayı sonu itibarıyla Ağrı’da 119 esnafa toplam 99,9 milyon TL kredi kullandırıldı.
Bu kredilerin Halkbank kaynaklı ve faiz indirimli olması, piyasa koşullarına göre esnaf için önemli bir avantaj sağladı. Yıllık yüzde 20 faiz oranıyla sunulan krediler, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırdı.
Başkan Yıldız, Ömer Bolat’ın Ağrı ziyareti sırasında verilen yeni destek müjdesini de hatırlattı. Bu kapsamda, kente ilave 100 milyon TL plasman sağlandığını belirten Yıldız, bu kaynağın esnafın büyümesine katkı sunacağını ifade etti.
Artan talep doğrultusunda kooperatiflerin kefalet limitlerinin de güncellendiği belirtildi.
Sağlanan finansman desteğinin özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için büyük önem taşıdığı vurgulanırken, bu adımın yerel ekonomiye canlılık katması bekleniyor. Esnafın işlerini büyütmesi, istihdamı artırması ve ticari faaliyetlerini güçlendirmesi hedefleniyor.
Ağrı’da verilen bu desteklerin, sadece esnafı değil, dolaylı olarak tüm şehir ekonomisini etkilemesi öngörülüyor. Artan finansman imkânlarıyla birlikte ticaret hacminin genişlemesi ve piyasada hareketliliğin artması bekleniyor.
Başkan Yıldız, sağlanan desteklerin tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olmasını dileyerek, ekonomik büyüme sürecinde esnafın her zaman destekleneceğini ifade etti.























Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Yorum Yap