Ağrı’da silahlı tehdit, ruhsatsız silah, suç örgütleri ve tefeciliğe yönelik son bir aylık operasyonlarda 20 kişi hakkında adli süreç başlatıldı.
Ağrı’da suç ve suç örgütleriyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların son bir aylık sonuçları açıklandı.
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.
Çalışmalar kapsamında toplam 20 kişi hakkında adli süreç başlatıldığı bildirildi.
Kent genelinde yürütülen operasyonların silahlı tehdit, ruhsatsız silah bulundurma, yeni nesil suç örgütleri ve tefecilik suçlarına yönelik olduğu belirtildi.
Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarda ele geçirilen silah ve mühimmat, yürütülen soruşturmalar kapsamında incelemeye alındı.
Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgiler, son bir ay içerisinde organize suçlarla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin sonuçlarını ortaya koydu.
Operasyonlarda ele geçirilen malzemelerle ilgili gerekli işlemler başlatılırken şüpheliler hakkında da adli süreç işletildi.
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda ruhsatsız silahlar ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.
Emniyet tarafından açıklanan bilgilere göre operasyonlarda ele geçirilenler şöyle sıralandı:
Ele geçirilen silah, mühimmat ve diğer malzemelerle ilgili incelemelerin yürütüldüğü bildirildi. Operasyonların, kent genelinde silahlı tehdit ve yasa dışı silah bulundurma başta olmak üzere çeşitli suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi.
Ağrı Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, son bir ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında toplam 20 kişi hakkında adli süreç başlatıldığı belirtildi.
Çalışmaların silahlı tehdit, 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet, yeni nesil suç örgütleri ve tefecilik suçlarına yönelik yürütüldüğü ifade edildi.
Soruşturma kapsamında ele geçirilen malzemelerle ilgili incelemeler sürerken şüpheliler hakkında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
Adli süreç başlatılması, kişiler hakkında kesinleşmiş bir suç hükmü bulunduğu anlamına gelmiyor. Şüphelilerin hukuki durumlarına ilişkin açıklamada gözaltı, tutuklama veya yargılama sonuçları hakkında ayrıca bilgi verilmedi.
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların, kamu düzeninin korunması, yasa dışı silahlanmanın önlenmesi ve suç faaliyetleriyle mücadele edilmesi amacıyla devam ettiği bildirildi.
Son bir aylık operasyonlarda ortaya çıkan sonuçlar arasında ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, şarjörler ve yüzlerce fişek bulunması dikkat çekti.
Bununla birlikte operasyonların hangi ilçelerde gerçekleştirildiği ve ele geçirilen malzemelerin hangi olaylarla bağlantılı olduğuna ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.
Emniyet birimlerinin suç ve suç örgütleriyle mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlar sonucunda 20 kişi hakkında adli sürecin başlatıldığı açıklanırken, çalışmaların kamu güvenliğinin korunmasına yönelik sürdürüldüğü belirtildi.
Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Yorum Yap