Ağrı Otobüsü Sivas’ta Devrildi: 4 Ölü, 40 Yaralı

Ağrı’dan İzmir’e giden yolcu otobüsü Sivas’ta devrildi. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır olmak üzere 40 kişi yaralandı.

Ağrı 21.07.2025, 01:29 21.07.2025, 01:37 Yüksel Aslan
Ağrı Otobüsü Sivas’ta Devrildi: 4 Ölü, 40 Yaralı

Ağrı Yolcu Otobüsü Sivas’ta Devrildi: 4 Ölü, 40 Yaralı

Sivas’ın İmranlı ilçesinde, Ağrı’dan İzmir’e gitmekte olan yolcu otobüsü, Kuzköy mevkisinde kontrolden çıkarak dağın yamacına çarptı. Meydana gelen feci kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 40 yolcu yaralandı.

Kaza, 34 CZH 636 plakalı ve Has Ağrılı Turizm firmasına ait otobüsün, virajı alamayıp devrilmesi sonucu gerçekleşti. Olayın ardından bölgeye sağlık, polis, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Hayatını Kaybedenlerin Kimlikleri Belli Oldu

Kazada yaşamını yitiren 4 kişinin kimlikleri şu şekilde açıklandı:

  • Selime Bazan (54)

  • Gülay Aydın (22)

  • Muteber Duran (54) – Olay yerinde hayatını kaybetti

  • Yusuf Tanrıkulu (21) – Hastanede yaşamını yitirdi

Yaralı Sayısı 40’a Ulaştı

Kazada yaralanan 40 yolcudan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralılar, Sivas ve çevre ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Görgü tanıkları, kaza sırasında bölgede yoğun yağış olduğunu ve otobüsün viraja hızlı girdiğini iddia etti. Bu durumun kazaya neden olduğu üzerinde duruluyor.

Kazayla ilgili Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)