Patnos'ta Yaz Spor Okulları 500 öğrenciyi buluşturdu
Patnos'ta GSB Yaz Spor Okulları'na katılan yaklaşık 500 çocuk ve genç, spor ve sanat kurslarıyla hem öğreniyor hem de yaz tatilini verimli geçiriyor.
Patnos’ta GSB yaz spor okulları yoğun ilgi görüyor
Ağrı'nın Patnos ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen GSB Yaz Spor Okulları, yaz tatilini sporla ve eğitimle değerlendirmek isteyen yüzlerce çocuğa kapılarını açtı. Yaklaşık 500 öğrencinin katılım sağladığı kurslarda çocuklar, farklı branşlarda eğitim alırken hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de sosyal becerilerini güçlendiriyor.
Patnos İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen program, yalnızca spor eğitimi sunmakla kalmıyor; çocukların disiplinli yaşam alışkanlığı kazanmasına, takım ruhunu benimsemesine ve yaz tatilini güvenli bir ortamda değerlendirmesine de katkı sağlıyor.
Patnos'ta yaz tatili sporla değerlendiriliyor
6-18 yaş grubundaki yaklaşık 500 öğrenci, GSB Yaz Spor Okulları kapsamında açılan kurslarda eğitim görüyor. İlçede yoğun ilgi gören program sayesinde çocuklar, ekran başında geçirilen zamanı spor ve kültürel faaliyetlerle değiştiriyor.
Yaz boyunca devam edecek eğitimlerde öğrenciler hem yeni beceriler kazanıyor hem de arkadaşlık bağlarını güçlendirecek sosyal ortamlarda vakit geçiriyor.
Spor ve sanat bir arada sunuluyor
Patnos İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda çocuklara geniş bir eğitim yelpazesi sunuluyor.
Program kapsamında;
-
Yüzme,
-
Güreş,
-
Okçuluk,
-
Boks,
-
Cimnastik,
-
Badminton,
-
Futbol,
-
Resim,
-
Bağlama,
-
Kur'an-ı Kerim
eğitimleri veriliyor.
Farklı ilgi alanlarına hitap eden bu kurslar sayesinde öğrenciler hem sportif hem de sanatsal yönlerini keşfetme fırsatı buluyor.
Amaç sağlıklı nesiller yetiştirmek
Patnos İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Alparslan, çocukların yaz tatilini yalnızca dinlenerek değil, bedensel, zihinsel ve sosyal açıdan gelişim sağlayacak faaliyetlerle geçirmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının çocukları sporla buluşturmayı ve onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediğini belirten Alparslan, sporun bireyin yaşamına kazandırdığı disiplin, özgüven ve sorumluluk duygusunun gelecekte önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Ailelere spor okulu çağrısı
Alparslan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın ailelere yönelik yaptığı "Çocuklarını spor okullarına getirsinler, bu yazı hep birlikte hareketli geçireceğiz." çağrısını hatırlatarak, Patnos'taki tüm velileri çocuklarını yaz spor okullarına yönlendirmeye davet etti.
Yaz spor okullarında çocukların yalnızca bir branş öğrenmediğini belirten Alparslan, takım çalışması, paylaşma, arkadaşlık ve centilmenlik gibi değerlerin de eğitim sürecinin önemli parçaları olduğunu vurguladı.
Geleceğin sporcuları bu sahalarda yetişiyor
Patnos'ta düzenlenen yaz spor okulları, geleceğin milli sporcularını yetiştirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Antrenörlerin gözetiminde düzenli eğitim alan öğrenciler, yeteneklerini geliştirirken sağlıklı yaşam alışkanlığı da kazanıyor.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Alparslan, çocuklarını spora yönlendiren ailelere teşekkür ederek, kurslarda görev yapan antrenörlere ve eğitim alan tüm öğrencilere başarılı, sağlıklı ve verimli bir yaz dönemi diledi.