Kökrek, Patnos’ta eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Patnos’ta okul ve kurum ziyaretleri gerçekleştirerek yürütülen projeleri değerlendirdi.
Kökrek, Patnos’ta eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Patnos ilçesinde devam eden eğitim-öğretim faaliyetlerini yerinde incelemek amacıyla kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi.
Kökrek başkanlığındaki heyette Eğitim Müfettişleri Başkanı İbrahim Gökalp, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Neriman Karakoç, Edip Erdoğan ve Selahattin Bilgiç ile şube müdürleri yer aldı.
İlçedeki projeler masaya yatırıldı
Program kapsamında Patnos Kaymakamlığı toplantı salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu ve ilçe şube müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ilçede sürdürülen eğitim çalışmaları ve devam eden projelere ilişkin sunum gerçekleştirildi.
Sunumda eğitim altyapısının güçlendirilmesi, akademik başarıyı artırmaya yönelik çalışmalar, sosyal ve kültürel projeler ile süren yatırımlar ele alındı. İl genelinde yürütülen stratejik planlamaların ilçe düzeyindeki yansımaları da değerlendirildi.
Öğrencilere hedef ve disiplin vurgusu
Toplantının ardından Kökrek, Patnos Kaymakamı Burak Dertlioğlu’nu makamında ziyaret ederek ilçedeki eğitim faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Alparslan Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Kökrek, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
Öğrencilere hitap eden Kökrek, planlı çalışmanın ve düzenli tekrarın önemine dikkat çekerek kitap okuma alışkanlığının akademik ve kişisel gelişime katkı sağladığını vurguladı. Hedef belirlemenin ve istikrarlı adımlar atmanın başarıdaki rolüne değinen Kökrek, öğretmenlerin rehberliğinden faydalanılması gerektiğini ifade etti.
Öğretmen ve yöneticilerle istişare
Program kapsamında öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya gelen Kökrek, talep ve önerileri dinledi. Eğitim süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunulan görüşmede, sahadaki ihtiyaçlar ele alındı.
Patnos İlçe Halk Kütüphanesi’nde okul müdürleriyle gerçekleştirilen toplantıda ise kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi, akademik başarının artırılması ve okul-aile iş birliğinin geliştirilmesi konuları gündeme geldi.
Heyette yer alan Eğitim Müfettişleri Başkanı ve müdür yardımcıları da ilçedeki okulları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

