Patnos’ta Çiftçiye Kuru Fasulye Tohumu Desteği

TAKEP Projesi ile Patnos’ta çiftçilere %75 hibeli kuru fasulye tohumu dağıtıldı, 1000 dönüm arazi üretime kazandırıldı.

Patnos 03.05.2025, 00:02 Ravza Aslan
Patnos’ta Çiftçiye Kuru Fasulye Tohumu Desteği

Ağrı'da Çiftçiye Kuru Fasulye Tohumu Desteği

Ağrı’nın Patnos ilçesinde tarımsal üretimi artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımını Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında, Patnos İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere %75 hibeli sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtıldı.

Toplamda 10 bin kilogram kuru fasulye tohumunun dağıtıldığı tören, ilçedeki üreticiler için hem umut hem de bereketin sembolü oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf İçen törende yaptığı konuşmada, dağıtılan tohumların yaklaşık 1000 dönümlük bir alana ekileceğini belirtti. İçen, "Amacımız ilçemizde ekilmedik bir karış toprak bile bırakmamak" diyerek üretime verdikleri önemin altını çizdi ve desteklerinden dolayı Ağrı Valisi Mustafa Koç’a teşekkür etti.

Tohum Dağıtım Töreni’nde konuşan Patnos Kaymakamı Hasan Taş ise, üretimi destekleyen her projede çiftçinin yanında olduklarını ifade ederek, dağıtılan tohumların bereketli olmasını temenni etti. İlçedeki tarım potansiyelinin harekete geçirilmesinde bu tür projelerin hayati rol oynadığını vurguladı.

Törene; Patnos Kaymakamı Hasan Taş, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Taşdemir, İlçe Tarım Müdürü Yusuf İçen, Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, köy muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.

Üreticiye doğrudan destek sunan bu anlamlı proje sayesinde, Patnos’ta tarımsal verimliliğin artması ve bölge ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor.

Yorumlar (0)