Doğubayazıt’ta Şiddetli Rüzgar 280 Küçükbaş Hayvanı Telef Etti
Ağrı Doğubayazıt'ta şiddetli rüzgar 280 küçükbaş hayvanın telef olmasına yol açtı. Yetiştiricilik birliği mağduriyeti gidermek için harekete geçti.
Doğubayazıt’ta şiddetli rüzgar, 280 küçükbaş hayvanın telef oldu
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Tutumlu Köyü’nde, şiddetli rüzgar nedeniyle büyük bir kayıp yaşandı. Mehmet Karaya’ya ait çadırdan yapılmış ahırda, 280 küçükbaş hayvan telef oldu. Bu talihsiz olay, bölge sakinleri ve yetkililer tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.
Olayın hemen ardından, Ağrı Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği yönetimi ve personeli, bölgeye giderek incelemelerde bulundu.
Birlik, kaybın büyük olduğunu belirterek, yetiştiriciye geçmiş olsun dileklerini iletti ve mağduriyetin giderilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı. Ayrıca, yeni koyun temini konusunda gerekli adımların atılacağı bildirildi.
Güvenlik güçleri ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili tespitlerde bulunarak, olaya ilişkin gerekli raporları hazırladı. Birlik yetkilileri, mağduriyetin ortadan kaldırılması için ilgili kurumlarla iş birliği içinde hareket edeceklerini belirtti.