Doğubayazıt'ta Hijyen Kurallarına Aykırı 150 Kg Et İmha Edildi
Doğubayazıt'ta yapılan denetimlerde, hijyen kurallarına aykırı 150 kg et imha edildi.
Ağrı’da hijyen kurallarına aykırı şekilde satışı yapılan 150 kilogram et imha edildi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler sırasında, hijyen kurallarına aykırı şekilde satılan 150 kilogram et tespit edilerek imha edildi. Denetimlerde, gıda güvenliğini tehlikeye atan bir durumun önüne geçildi.
Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki rutin denetimler sırasında 3 farklı araçta açıkta satılan etleri fark etti. Yapılan incelemede, hijyen koşullarına uyulmayan 150 kilogram et, sağlık riski taşıdığı gerekçesiyle imha edildi.
Ayrıca, bu kurallara uymayan şahıslar hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulandı.
Açıklamada, vatandaşların sağlığını korumaya yönelik denetimlerin kesintisiz olarak devam edeceği vurgulandı. "Sağlıklı gıda için 7/24 görevdeyiz." ifadeleriyle halkın güvenliği ön planda tutuldu.