SON DAKİKA
--:--:--
USD49,84EUR55,48ALTIN6.480,61Agri12° Yağmurlu0:05YATSI'YAKALAN SÜRE
Diyadin

Diyadin’de sünnet geleneği: Şifa için kaplıcaya

Diyadin’de sünnet olan çocuklar, iyileşme ve moral için kaplıcaya götürülüyor. Gelenek, bölge halkı arasında kuşaktan kuşağa aktarılıyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Diyadin’de sünnet geleneği: Şifa için kaplıcaya

Sünnet olan çocuklar şifayı kaplıcalarda arıyor

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaz aylarının gelmesiyle birlikte geleneksel sünnet merasimleri hareketlenirken, bölgeye özgü anlamlı bir gelenek de yeniden canlandı. Sünnet olan çocuklar, operasyonun ardından şifalı sularıyla ünlü Diyadin kaplıcalarına götürülüyor. Aileler, bu geleneğin hem fiziksel iyileşmeyi hızlandırdığına hem de çocuklara moral verdiğine inanıyor.

Yüzyıllardır sürdürülen bu uygulamada, sünnet sonrası çocuklar doğal kaplıca suyuna girdiriliyor. Sıcak suyun ağrıyı hafiflettiği, yaranın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu ve çocuğun psikolojik olarak kendini daha iyi hissetmesini sağladığı düşünülüyor. Özellikle yaz aylarında kaplıcalarda artan yoğunluk, sünnet sonrası yapılan bu ziyaretlerin önemini ortaya koyuyor.

Kaplıca işletmeleri bu dönemde çocuklara özel hazırlıklar yapıyor. Hijyen önlemleri artırılırken, çocuklar için oyun ve dinlenme alanları oluşturuluyor. Ailelerse bu günü sadece bir sağlık süreci değil, aynı zamanda eğlenceli ve unutulmaz bir hatıra olarak değerlendiriyor. Bazı aileler, kaplıca sonrası küçük kutlamalar düzenleyerek çocuklarını ödüllendiriyor.

“Biz de çocukken sünnet sonrası buraya getirilirdik, şimdi kendi evlatlarımızı getiriyoruz,” diyen vatandaşlar, bu geleneğin sadece bedensel değil, kültürel ve duygusal bir bağ kurduğunu vurguluyor. Bu uygulama, Diyadin’in doğal güzellikleriyle birleşerek çocukların ilk tatil deneyimlerinden biri hâline dönüşüyor.

Yılın her mevsimi ziyaretçilerini ağırlayan Diyadin kaplıcaları, yazın ayrı bir anlam kazanıyor. Geleneksel kültürle doğanın şifasını buluşturan bu uygulama, bölge halkı için hem sağlıklı hem de mutlu bir ritüel olmayı sürdürüyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Diyadin’de 41 Araca 534 Bin Lira Ceza Kesildi
Diyadin’de 41 Araca 534 Bin Lira Ceza Kesildi
Kaymakam Korkusuz, Köylerdeki Parke Yol Çalışmalarını İnceledi
Kaymakam Korkusuz, Köylerdeki Parke Yol Çalışmalarını İnceledi
Diyadin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Diyadin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Diyadin’de Denetim: 9 Araca 98 Bin Lira Ceza
Diyadin’de Denetim: 9 Araca 98 Bin Lira Ceza
Diyadin Devlet Hastanesi’ne Yeni Tomografi Cihazı!
Diyadin Devlet Hastanesi’ne Yeni Tomografi Cihazı!
Diyadin’de kaybolan 10 küçükbaş drone ile bulundu
Diyadin’de kaybolan 10 küçükbaş drone ile bulundu
Ağrı'nın Haber Sitesi
Ağrı Basın

Ağrı Basın, Ağrı ve ilçelerinden son dakika haberlerini, yerel gelişmeleri ve Türkiye gündemini tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla okuyucularına ulaştırır. Sitede yayımlanan köşe yazıları ve yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir.

© 2026 Ağrı Basın. Tüm hakları saklıdır. Tarafsız İlkeli Habercilik