Ağrı Basın

Tutak'ta Mevlid-i Nebi Programına Yoğun İlgi

Tutak

Mevlid-i Nebi/Camiler ve Din Görevlileri Haftasını münasebetiyle  Tutak ilçe Müftülüğünce düzenlenen programa Tutak halkı yoğun ilgi gösterdi.

İl Müftüsü Celal Büyük'ün “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferansları, Din hizmetleri Uzmanı Zahit ERASLAN ilahi dinletisi ve Önder Semazen ekibinin semazen gösterisinin olduğu program Tutak kapalı Solonunda gerçekleşti.

Programa Tutak Kaymakamı Erkan Adıbelli, İl Müftüsü Celal Büyük, İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı, İlçe Müftüleri, Kurum Amirleri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında Tutak İlçe Müftüsü Şahmurat Kaya; "Yüce dinimiz İslam’ın gayesi, erdemli birey, faziletli toplum ve huzurlu bir dünya inşa etmektir. Bu gayeye uygun bir hayatın en önemli göstergesi de iman ve istikamettir.  İman ve istikamet hususunda müminler için en güzel örnek, hiç şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Cenab-ı Hak, inanç, ibadet ve ahlakta istikametin yolunu göstermek için rahmetinin bir tecellisi olarak onu insanlığa rehber seçmiş; sırat-ı müstakimin ve güzel ahlakın gerektirdiği davranışları onun şahsında insanlığa öğretmiştir" diye konuştu.

Ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Büyük, “Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Allah Resulünü konuşuyoruz ve O’nu anıyoruz. O’nu anmak, ne kadar önemliyse O’nu anlamak ümmeti olarak bizler için daha önemlidir. Bu programların amacı Allah Resulünü anmak ve O’nun örnek hayatını anlamaya çalışmaktır.” dedi.

Müftü Büyük, “Bugün hayatımıza baktığımız zaman ibadetlerimizde, beşeri ilişkilerimizde, aile hayatımızda ve ticari ilişkilerimizde sıkıntı ve problemlerimizin olduğunu görüyoruz. Halbuki Allah’a inanan Müslümanın gönül dünyası, sosyal hayatı, aile hayatı, ticareti ilişkileri huzurlu olmalı. Peki, Müslüman olduğumuz halde neden bu problemler ve huzursuzluk var.” diye konuştu.

Allah Resulü (sas)’in Veda Hutbesini hatırlatan Büyük, “Efendimiz ‘Size iki şey bırakıyorum. Bu iki şeye sarıldığınız zaman asla yolunuzu şaşırmayacak ve huzursuzluk yaşamayacaksınız. Bu iki şey Kur’an ve sünnettir.’ Demek ki bugünkü sıkıntılarımızın temelinde Kur’an ve sünnetten uzaklaşmamız var. Bu sebeple Mevlid-i Nebi haftasını fırsat bilerek yeniden Kur’an’a dönmeli ve Efendimiz’in örnek hayatını kendi hayatımıza tatbik etmeliyiz. Ancak bu şekilde Peygamberimiz’in emanetini korumuş hem dünya hem de ahiret saadetine erişmiş oluruz.” şeklinde konuştu.

Program Tutak İlçe Müftülüğünün din görevlileri arasında düzenlediği "Etkili Hutbe Sunumu" yarışmasında ve liseler arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin takdimi ile son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.