Ağrı Basın

Ağrı'da "4. Balık Gölü Festivali" coşkuyla başladı

Taşlıçay

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Balık gölünde düzenlenen "4. Balık Gölü Festivali" coşkulu bir şeklide başladı.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı Valiliği ve Taşlıçay Kaymakamlığının desteğiyle gerçekleştirildi.

Taşlıçay ilçesinde iki gün süren etkinlikte vatandaşlar belediyenin ücretsiz araçlarıyla Balık Gölü'ne getirildi.

Festivalde, vatandaşlar uçurtma uçurarak ve göl kenarında piknik yaparak keyifli zaman geçirdi. Festivalin amacı, Balık Gölü'nün tanıtımına katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmaktı.

Ağrı Vali Vekili Bülent Şimşek, festivalde yaptığı konuşmada gölün tabiat harikası olduğunu ve tüm vatandaşların bu güzellikleri görmesi ve faydalanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Taşlıçay ilçesinden göle giden 18 kilometrelik toprak yolun asfaltlanma maliyetinin 50 milyon lira olduğunu ve bunun çözüme kavuşturulması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci ise ülkenin son 20 yılda büyük bir dönüşüm yaşadığını ve Ağrı'da son 18 yılda 43 milyar liralık yatırım yapıldığını dile getirdi.

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ise Balık Gölü'nün geçmişte terörle anıldığını ancak bölgede sağlanan huzur sayesinde yaz ve kış dönemlerinde festivaller düzenlendiğini ifade etti.

Festivalin son gününde şarkıcı İlyas Yalçıntaş sahne aldı ve vatandaşlar şarkılara eşlik ederek eğlendiler. Festival, yarın yapılacak etkinliklerle sona erecek. Festival, bölge halkı için bir araya gelme, dayanışma ve kardeşlik mesajlarıyla dolu bir etkinlik olarak düzenlendi ve bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlaması amaçlandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.