Ağrı Basın

Omicron Varyantı Hasa Sayısını 3 Kat Arttırdı

SAĞLIK

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 314 milyonu, can kaybı 5 milyon 520 bini aştı. Türkiye'de de günlük vaka sayısı 74 bin 266 ile rekor kırdı. 

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 314 milyonu, can kaybı 5 milyon 520 bini aştı. Türkiye'de de günlük vaka sayısı 74 bin 266 ile rekor kırdı. 

Omicron varyantının hızlı yayılımı sürerken, hastaneye başvurularda da artış yaşanıyor.

Uzmanlar, ayaktan hasta sayısında 3 kat artış yaşandığına dikkati çekip aşı ve hatırlatma dozu uyarısı yaptı. 

“Ayaktan hasta sayısı 3 kat arttı”

İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, omicron varyantı için ayaktan başvuruların diğer varyantlara göre çok daha fazla olduğunu söyledi, hastanelerinde şu anda ayaktan hasta sayısında da 3 kat artış yaşandığına dikkati çekti.

“Son birkaç günde daha da arttı. PCR sayıları ve pozitiflik oranları da bu yönde artmış durumda. Daha önce COVID-19 nedeniyle hastanede yatan hasta sayısı neyse şimdi de hemen hemen aynı düzeyde. Yoğun bakımlar için de aynı şey geçerli. Pozitiflik oranlarının artması daha sonra servislere ve yoğun bakımlara yansır mı onu ileriki günlerde göreceğiz. Bu arada yansımayabilir de çünkü omicron, hızlı bulaşıyor ama sanki daha çok gördüğümüz şey üst solunum enfeksiyonu gibi influenza gibi. Şu anki tecrübemiz omicronun alt solunum yollarına çok fazla inmediği yönünde. Hastaneye ve yoğun bakımlara yatışların artıp artmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Şu anda yoğun bakım doluluk oranları, omicron varyantı öncesinin hemen hemen aynısı. Yüzdelere vuracak kadar bir artış yok. Bizim hastanemiz için söylüyorum, yoğun bakım yatış oranı yüzde 60-65 seviyelerinde.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.