Ağrı Basın

Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım Sulama Tesisi Projesini inceledi

Hamur

Ağrı'nın Hamur ilçesinde hayata geçirilen Seyithanbey Köyü Sulama Tesisi Projesi'nin yapım çalışmaları aralıksız devam ederken, Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım, projeyi yerince inceledi.

Ağrı'da Sulama Tesisi Projesi İlerliyor: Seyithanbey Köyü Bereketine Bereket Katıyor

Ağrı'nın Hamur ilçesinde, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve KÖYDES finansmanı ile hayata geçirilen Seyithanbey Köyü Sulama Tesisi Projesi'nin yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım, projenin ilerleyişini yerinde inceleyerek, proje alanındaki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen ilk etapta 1250 dekarlık bir alanın sulama imkanı sağlandığını belirten Kaymakam Yıldırım, projenin tamamlandığında Seyithanbey, Tükenmez ve Köşk köylerinde toplam 8 bin dekar tarım arazisinin sulanmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Yıldırım, proje sayesinde bölge çiftçilerinin verimli bir şekilde tarım yapma imkanına kavuşacaklarını ve ekonomilerine önemli katkılarda bulunacaklarını dile getirdi.

İnceleme gezisine, Köylere Hizmet Götürme Biriliği Müdürü Kerem Kaya, İlçe Özel İdare Müdürü Abdullah Genç, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Müdürü Murat Erol, Özel İdare Mühendisi Halil Çınar ve Seyithanbey Köyü Muhtarı Abdulvehap Polat da eşlik etti.

Kaymakam Yıldırım, ayrıca Hamur ilçesine yeni atanan İlçe Müftüsü Harun Çelebi'yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.