Ağrı Basın

YÖKAK Heyeti Üniversitemiz Birimlerini Yerinde Gördü!

EĞİTİM

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kurumsal dış değerlendirme için İlimizi ziyaret eden Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımından oluşan heyete Üniversite birimlerinin ziyaret edilmesinde eşlik etti.

YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme programı kapsamında Iğdır Üniversitesine bir dizi ziyaretler gerçekleştiren heyet, ikinci gününde de değerlendirme ve izleme çalışmalarına devam etti. İlgili programın ardından Değerlendirme Takımından Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Hacer Bayrak ve Dr. Öğr. Üyesi Naci Polat, Üniversitemizin bazı birimlerini ziyaret etti. 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın nezaretinde gerçekleşen ziyarete Kalite Biriminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gürbüz ve Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler de katıldı.
Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) ziyareti ile başlayan gezi programı; Gençlik Kütüphanesi, Bal Ormanı, Atölyeler ve Sehir Tepesi ile devam etti. Bu esnada Rektör Alma ve akademisyenlerimiz tarafından ALUM bünyesinde yer alan makineler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilen misafirler, Üniversitemizin çalışmalarından ve imkânlarından memnun olduklarını dile getirdiler. 
ALUM ziyaret sonunda misafirlere, Iğdır Üniversitesi lisanslı kayısı ve badem kolonyası hediye edildi.


Rektör Alma: “Üniversite Olarak Kendimizi Güncelliyoruz”


Rektör Alma, ilgili ziyaretin ardından YÖKAK heyetinin Üniversitemize yaptığı ziyaret hakkında bir açıklama yaptı. 
Değerlendirme süreçlerinin yükseköğretim kurumları için önemine değinen Rektörü Alma, “Yükseköğretim Kalite Kurulu, yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün ve kalite güvencesi sisteminin benimsenmesinde önemli çalışmalar yürütmektedir. Üniversitelerin güçlü ve gelişmeye açık yönlerinin belirlenmesi ve hedefleri doğrultusunda büyümesinde önemli katkılar sunmaktadır. Her geçen gün önemli çalışmalar yaparak kendisini güncelleyen Iğdır Üniversitesi de bu doğrultuda tüm aile bileşenleri ve dış paydaşlarıyla birlikte gayret göstermekte. Üniversite olarak kendimizi sorgulamaya, yenilemeye ve gelişmeye devam etmekteyiz. Bu düşüncelerle gerek ön ziyarette gerek ise saha ziyaretlerinde yoğun çaba gösteren YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımının değerli üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.