Ağrı Basın

Iğdır Üniversitesi Temizlik Ürünlerinde Seri Üretime Başladı

EĞİTİM

Iğdır Üniversitesi, “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında başarılarına bir yenisini daha ekleyerek temizlik ürünlerinde seri üretime başladı.

Daha önce sıvı sabun, ultra çamaşır suyu, lavabo, banyo, yüzey ve cam temizleyici gibi ürünlerle adını duyuran Iğdır Üniversitesi, 2024 yılıyla beraber seri üretime geçti.

Iğdır Üniversitesi, 2021 yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi olarak programa dâhil edilmişti.

Bu tarihten itibaren gerçekleştirdiği çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Iğdır Üniversitesinde; sıvı sabun, ultra çamaşır suyu, lavabo, banyo, yüzey ve cam temizleyici gibi birçok ürün üretildi.

2024 yılıyla beraber çalışmaları hızlandıran Iğdır Üniversitesi, Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde (ALUM) üretilen temizlik ürünlerindeki portföyünü genişleterek seri üretime başladı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan proje sorumlusu Öğr. Gör. Musa Karadağ; kozmetik, endüstriyel, gıda, sağlık ve temizlik alanında çok sayıda ürün üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Sözlerinin devamında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Karadağ, “Bu rol model ile kendi kendine yeten üniversite modeli oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Üretimi yapılan ürünlerin kamu kuruluşlarına ve halka satışı da sağlanmaktadır. Burada üretilen ürünlerle kendi ihtiyaçlarını karşılayan Iğdır Üniversitesi, internet adresinden ve farklı satış noktalarından temizlik ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor.” dedi.

Rektör Alma, ALUM’da Ürünleri İnceledi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde (ALUM) gerçekleştirilen seri üretim çalışmalarında incelemeler bulundu.

Iğdır Üniversitesi bünyesinden seri üretime geçilen sıvı sabun, ultra çamaşır suyu, lavabo, banyo, yüzey ve cam temizleyici gibi ürünleri inceleyen Rektör Alma, proje sorumlusu Öğr. Gör. Musa Karadağ’dan bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Rektör Alma, ALUM'un temizlik ürünleri alanında gerçekleştirdiği çalışmaların sadece Iğdır Üniversitesine değil, aynı zamanda bölge ekonomisi ve istihdamına da önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Rektör Alma ayrıca bu tür projelerin üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesine katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.