Ağrı Basın

Iğdır Üniversitesi Bölge Üreticilerinin Yurt Dışına Açılmasına Öncülük Ediyor

EĞİTİM

YÖK tarafından ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi olarak programa dâhil edilmesinin ardından önemli işlere imza atan Iğdır Üniversitesi, yurt içi ve yurt dışından üreticiler ile iş birliği yaparak bölgesel kalkınmaya destek vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bir asırdan beri Kars Boğatepe Köyü’nde Gravyer peyniri üreten ve Üniversitemizin de danışmanlık yaptığı Koçulu Peynircilik Firmasının sahiplerinden İlhan Koçulu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyarette İsviçre’de faaliyet gösteren ünlü Emmentaler Schaukaserei Firmasından Dr. Gerine ile Iğdırlı üretici Haydar Alagöz de yer aldı.

Iğdır’ın tuzlu toprak yapısına uygun ürünlerin değerlendirildiği görüşmede, toprak yapısına uygun bitkilerin ve üretilen peynirlerin Tuzluca’da yer alan Tuz Terapi Merkezi’nde (Tuzluca Tuz mağarası) muhafaza edilmesi konusunda ortak projeleri gerçekleştirme yönünde kararlar alındı.

Görüşmede ayrıca Iğdır Üniversitesi öncülüğünde Iğdır’da manda yetiştiriciliğini yaygın hale getirerek Mozzarella peynirini üretme konusunda planlar yapıldı.

Rektör Alma, Misafirlerine Iğdır Üniversitesini Gezdirdi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yapılan görüşmenin ardından, kendisini ziyaret eden misafirlerine Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’ndeki atölyeleri, Araştırma Laboratuvarı Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (ALUM) ve seyir tepesini gezdirdi.

Gezi sırasında Üniversitemizde hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerden bahseden Rektör Alma, misafirlerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Rektör Alma, yapılan görüşme hakkında ise “Yurt içi ve yurt dışından birçok kurum ile iletişim halindeyiz. Üzerinde çalıştığımız ve bölgesel kalkınmaya önemli katkıları olacak birçok proje geliştiriyoruz. Özellikle ‘Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’ alanında ihtisas üniversitesi olmamız ile birlikte üzerimize düşen görevleri hakkıyla yapma konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu düşüncelerle yaptığımız görüşmelere bir yenisini daha ekledik. Yakında gerçekleştirilecek somut projeler ile önemli işlere imza atacağız.” şeklinde konuştu.

Program, başarı dileklerinin ardından sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.