Ağrı Basın

Taliban Kunduz ve Sar-i Pul kentlerini de ele geçirdi

DÜNYA

Taliban'ın açıklamasını takipçilerine aktaran Fransız haber ajansı AFP, Taliban'ın Tacikistan sınırındaki Kunduz vilayetinin ve Sar-i Pul kentinin merkezini ele geçirdiğini duyurdu.

Taliban, Kunduz ve Sar-i Pul kentlerini de ele geçirdi

ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararı sonrası müzakereler artsa da uzmanlar 11 Eylül'den sonra ülkede çatışmaların daha da şiddetleneceğini öngörüyor. Ancak Taliban güçleri, 11 Eylül'ü beklemeden Afgan hükümet güçlerine karşı harekete geçmiş durumda.

Uzun zamandır ülkenin kuzeyinde faaliyetlerini artıran Taliban, buradaki kritik kentleri ele geçirmeye devam ediyor.
KUNDUZ VE SAR-I PUL DA DÜŞTÜ

Taliban'ın açıklamasını aktaran Fransız haber ajansı AFP, Taliban'ın Tacikistan sınırındaki Kunduz vilayetini ele geçirdiğini duyurdu.

Ajans, ülkenin kuzeyinde yer alan ve kritik öneme sahip kentin düştüğünü, Taliban'ın kritik noktaları ele geçirdiğini belirtti. AFP muhabiri "Kunduz düştü, Taliban şehirdeki kilit noktaları aldı" bilgisini paylaştı.

Ajansa konuşan yetkili, Sar-i Pul kentinin de Taliban'a geçtiğini söyledi.

WASHINGTON: SALDIRILARI KINIYORUZ

Fransa'da aşı karşıtları sokaklara indi

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği ise, Taliban'ın şehirlere yönelik şiddetli saldırılarını kınadı.

Afganistan hükümet güçleri dün de kuzeyde stratejik öneme sahip Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan'ın kontrolünü Taliban'a karşı kaybetmişti.

TÜRKİYE, KABİL HAVALİMANINI İŞLETMEYE TALİP

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada, "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz" ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.