Ağrı Basın

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 8 gazeteci öldü

DÜNYA

Gazze'deki hükümet basın ofisi, İsrail'in saldırıları sonucu basın çalışanlarının yaşadığı kayıpları açıkladı. Şuana kadar 8 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 8 gazeteci öldü

İsrail ordusunun, 7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 8 gazeteci hayatını kaybetti.

Açıklamaya göre, 8 gazeteci hayatını kaybetti, 10 gazeteci yaralandı ve 2 gazeteci de hala kayıp. Ölen gazetecilerin isimleri şunlar: Said et-Tavil, Muhammed Subh, Hişam en-Nevacihe, İbrahim Lafi, Muhammed Cerğun, Muhammed es-Salihi, Esad Şemlah ve Selame Mime. Nidal el-Vahidi ve Heysem Abdulvahid ise hala haber alınamıyor.

Açıklama, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda 3 gazeteci evlerinin tamamen yıkıldığını ve Gazze'deki 40 basın yayın kuruluşunun da hava saldırılarının hedefi olduğunu belirtti.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI:

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirdi. Daha sonra İsrail içindeki yasa dışı yerleşim yerlerine girmeye çalıştılar ve İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırıları başlattı.

Gazze'den yapılan saldırılarda 1,200 İsrailli hayatını kaybederken, 106'sı ağır olmak üzere 2,806 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında Gazze'de 260 çocuk, 200 kadın olmak üzere 900 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4,500 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişi yaşamını yitirdi ve yaklaşık 130 kişi yaralandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.