Ağrı Basın

İnsansı Robot İçin MUSK Tarih Verdi!

DÜNYA

Robot teknolojisi hızla gelişiyor. Geçtiğimiz günlerde Boston Dynamics insansı robotu Atlas'ın parkur yeteneklerini gösteren video paylaşmıştı.

Şimdi robot teknolojisinde yeni bir oyuncu var. Elon Musk yaptığı açıklamada Tesla'nın insansı bir robot üstünde çalıştığını resmen duyurdu. Bununla birlikte gelecek sene yani 2022'de prototipin hazır olacağını açıkladı. İşte tüm detaylar... Elon Musk'ın açıklamasına göre Tesla insansı robotun geliştirilmesinde, üretim tesislerindeki otomatik makinelerle ilgili deneyimlerinin yanı sıra Tesla araçlardaki otomatik pilota güç sağlayan bazı donanım ve yazılımlardan yararlanacak.

Yapay zekanın tehlikeli olabileceği konusunda daha önce açıklamalar yapan Musk, Tesla'nın insansı robotunun dost olduğunu ve mekanik düzeyde tasarlandığını belirtti.

Ünlü girişimci, 8 km/saat hıza sahip olacak robot için, "Büyük olasılıkla robottan kaçabilirsiniz" dedi. Tesla'nın insansı robotu 1.72 metre boyunda ve 56 kg ağırlığında olacak. Robotta yüz olarak bir ekran olacak.

Tesla Bot olarak adlandırılan insansı robot, güvenli olmayan, kendini tekrar eden, sıkıcı işleri yerine getirmek için tasarlandı. Robot, alışveriş yapmak, temizlik yapmak, yük taşımak gibi görevleri gerçekleştirecek. Musk, "Aslında gelecekte fiziksel işleri yapmanın bir seçim olacağını düşünüyorum. Eğer siz yapmak isterseniz yapabilirsiniz" dedi.

Tesla Bot'un duyurusu Yapay Zeka Günü etkinliğinde gerçekleşti. Elon Musk, Tesla'nın araçları için geliştirilen bazı çözümleri ve süper bilgisayar teknolojilerinin sergilendiği etkinlikte, insansı robotu tanıttı.

Tesla'nın tarihine baktığımız zaman Güneş enerjisiyle çalışan süper şarj ağı, robotik yılan tarzı şarj cihazları gibi asla ortaya çıkmamış fikirlerin ve açıklamaların olduğunu görüyoruz. Bu yüzden bazı eleştirmenler Tesla Bot'un gün ışığı göremeyeceğini de söylüyor. Ancak diğer taraftan Elon Musk, kısa vadede robotik endüstrisine girmekle ilgili bir soruya ise "zorunda kalacağız" cevabını verdi. Bu durum Tesla Bot'un gerçek olabileceği ihtimalini de ortaya koyuyor. Neler olacağını gelecek sene göreceğiz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.