Ağrı Basın

Hamas; Mücahidlerin İsrail içinde yedi noktada çatışmaları sürüyor

DÜNYA

Hamas hareketi, abluka altındaki Gazze Şeridi çevresindeki 7 ayrı işgalci İsrail noktasında silahlı unsurlarına savaşçı ve mühimmat takviyesi yaptığını duyurdu.

Hamas, mücahidlerin İsrail içinde yedi ayrı noktada çatıştığını duyurdu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamaya göre, mücahidler gece ve sabah saatlerinde işgalci İsrail içindeki bölgelere sızmaya devam etti.

Grup, Siyonist İsrail yerleşim alanları Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Kfar Aza, Be'eri, Yeted ve Kissufim'deki Filistinli silahlı unsurların mühimmat ve ek güçlerle takviye edildiğini ve çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

İşgalci İsrail polis sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı isimli saldırının ilk gününde aralarında yüksek rütbeli isimlerin de yer aldığı 30 polis personeli öldü.

Saldırılarda ölen Yahudilerin sayısı 350'ye yükseldi

Siyonist İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 350'ye çıktı.

Yaralananların sayısının ise 19'u kritik, 326'sı ağır olmak üzere 1864 olduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi sınırındaki yerleşim birimlerinde yaşayan Yahudiler tahliye ediliyor

Kanal 12 televizyonunun haberinde, sirenlerin sürekli çalması ve Filistinli gruplarla çatışmaların devam etmesi nedeniyle sınırda yaşayan yerleşimci Yahudilerin tahliyesine başlandığı belirtildi.

Bu kişilerin, askeri operasyonlar bitene kadar otellerde veya uzak bölgelerdeki ailelerin yanında misafir edileceği aktarıldı.

Kaynak: Mepanews

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.