Ağrı Basın

Seyda Molla Musa Celali vefatının 2. Yıldönümünde anıldı

Doğubayazıt

Ağrı Doğubayazıt ilçesi'nin tanınmış alimlerinden Seyda Molla Musa Geçit ( Molla Musa Celali ) vefatının 2. Yıl dönümünde düzenlenen panellerle anıldı.

Seyda Molla Musa Celali vefatının 2. Yıldönümünde Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinde anıldı

Doğubayazıt İlçesi Müftüsü İbrahim Yiğit, geçtiğimiz günlerde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü, Ahmed-i Hani Bilim Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Cihannüma Derneği ve Milad Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği bir programa katılarak, ilçenin saygın alimlerinden Merhum Molla Musa Celali'yi anma programına katıldı.

Programa, Dr. Abdulalim Güzel, Doç.Dr.Fuat Karabulut, Doç. Dr. Ahmet Necip, Dr. İsmetullah Sami, Molla Musa Demir ve Şeyh Mehmet Emin Bulut gibi önemli isimlerin panelist olarak katılımı ve ilçe sakinlerinin yoğun ilgisi damgasını vurdu.

Anma töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Salih Geçit'in açılış konuşması ile devam etti.

İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit, Cihannuma Derneği Ağrı Başkanı Kemal Atmaca ve diğer konuşmacılar, Merhum Molla Musa Geçit'in ilme ve İslam'a olan bağlılığını vurgulayarak, eserleri ve yetiştirdiği öğrencilerle topluma kattığı değeri anlattılar.

Panelin Oturum Başkanlığını Dr. Abdulalim Adıgüzel'in üstlendiği etkinlikte, panelistlerin sunduğu bilgilerin ardından program sona erdi.

Katılımcılar, "Merhum Hocamız Seyda Molla Musa Celali hocamıza Allah'tan (c.c) Rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet, makamı âli olsun" dilekleriyle anma törenini noktaladılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.