Ağrı Basın

Rektör Alma, Ömer Çoktin Fen Lisesi’nin Açılış Törenine Katıldı

Doğubayazıt

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Ömer Çoktin Fen Lisesi’nin açılış törenine katıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, hayırsever iş insanı Bişar Çoktin ve ailesine ait BC Group tarafından yaptırılan Ömer Çoktin Fen Lisesi açıldı.

20 derslikli, konferans ve spor salonları ile pansiyonu olan Ömer Çoktin Fen Lisesinin açılışı için okulda tören düzenlendi.

Törene Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağrı Valisi Osman Varol, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve çok sayıda davetli katıldı.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan törende konuşan Vali Osman Varol, Çoktin ailesinin ilçede başka okullar da yaptırdığını ve okulun mimarisinin çok iyi olduğunu söyledi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Ağrı'dan sonra Doğubayazıt ilçesinde de fen lisesi açılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Çoktin ailesine teşekkür etti.

İş insanı Bişar Çoktin de BC Group olarak okulu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bir sonraki okulu annelerinin adına yapacaklarını belirtti.

Okul yapma isteklerinin ikinci okuldan sonra kendileri için tutkuya dönüştüğünü aktaran Çoktin, "Yaptığımız eğitim tesislerinde öğrencileri eğitim yaparken görmek ve halkın teveccühü bizi her zaman bir okul daha yapmaya zorladı. Miletlimizin ve herkesin faydasına olan bir iş yapabilmek, bize inanılmaz bir manevi motivasyon veriyor. Allah bu motivasyonu herkese nasip etsin. İlçemizle ilgili hedeflerimiz eğitimle sınırlı değil. İlçemizin kültür, sanat, ekonomi ve spor alanlarında en ileriye taşımak gibi bir hedefimiz var." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.