Ağrı Basın

Ağrı'da Eylem Hazırlığındaki Terörist Operasyonla yakalandı

Doğubayazıt

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne ait silahlı eylem yapmak üzere hazırlık yapan 6 kişiyi gözaltına aldı.

Ağrı'da silahlı eylem hazırlığındaki terörist kıskıvrak yakalandı! Operasyon öncesi HDP ilçe binasına girdiği tespit edildi

Aralarında "Memo/Mamo-Kasım" kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet isimli bir teröristin de olduğu bu kişilerin, HDP Doğubayazıt ilçe binasına gittiği ve örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi'nde faaliyet gösteren Botan Ergül ile görüştükleri belirlendi.

Ayrıca, Türkiye-İran sınır hattında konuşlu Mehmetçik, 17 Mart'ta Kanlıbaba Tepe mevkisinde bir grup düzensiz göçmen tespit ettiği sırada, kontrol sırasında tel örgülere takılı bir sırt çantası buldu.

ÇANTADAN ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ve SİLAH ÇIKTI

Çantada PKK/KCK terör örgütü mensubuna ait bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir tablet, kamuflajlı gizlenme fileleri, termal koruma kıyafetleri ve silah dürbünleri gibi silah ve mühimmat ele geçirildi.

MEMO KOD ADLI TERÖRİST OLDUĞU BELİRLENDİ

Ağrı'da güvenlik güçlerinin etkin çalışmaları sonucu terör örgütü PKK/KCK'nın silahlı eylem hazırlığındaki bir mensubunun ve diğer bağlantılı kişilerin gözaltına alındığı anlaşılıyor.

Ayrıca, ele geçirilen silah ve mühimmatların önemli bir miktarı da dikkat çekiyor.

Terör örgütlerinin faaliyetleri, bölgede güvenliği tehdit ediyor ve bu nedenle güvenlik güçleri tarafından etkin bir şekilde mücadele ediliyor. Bu tür haberlerin paylaşılması, kamuoyunu terörle mücadele konusunda bilgilendirmek açısından önemlidir.

HDP İLÇE BİNASINA GİTTİĞİ TESPİT EDİLDİ

Örgüt mensubunun, HDP Doğubayazıt ilçe binasına giderek, örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösteren Botan Ergül ile görüştüğü, daha sonra bu kişilerin binadan ayrılıp "öncü artçı" şeklinde Ergül'ün ikametine yürüyerek gittikleri tespit edildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Ağrı'da PKK/KCK terör örgütü mensuplarının silahlı eylem hazırlığı yaptığı ve bu amaçla silah ve mühimmat bulundurdukları ortaya çıkmıştır. Operasyon sonucunda örgüt mensubu Rodi Ebdilla Ehmet'in yanı sıra 5 kişi daha gözaltına alınmıştır.

22 MART SABAHI HDP İLÇE BİNASINA GİTMİŞ

Rodi Ebdilla Ehmet'in HDP Doğubayazıt ilçe binası ziyareti ve örgüt mensubu Botan Ergül ile görüşmesi de tespit edilmiştir. Ayrıca operasyon yapılan evde yapılan aramada 2 el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 15 fişek ele geçirilmiştir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.