Ağrı Basın

Ağrı Doğubayazıt'ta Dev Eğitim Projeleri Hayata Geçirilecek

Doğubayazıt

Ağrı Valiliği BC Group ve Çoktan ailesi arasında imzalanan protokol ile Doğubayazıt ilçesinde ilkokul, ortaokul, yatılı öğrenci yurt binası, kongre merkezi ve halk kütüphanesi gibi dev eğitim yatırımları hayata geçirilecek.

İLİMİZİN EĞİTİM VE KÜLTÜR YAPILARINA YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Proje ile ilçenin gereksinim duyduğu ilköğretim ve ortaöğretim derslik ihtiyacının karşılanması ve modern eğitim yapıları ile ilçenin geliştirilmesi hedefleniyor.
Vali Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediye Başkanı Metin KARADOĞAN, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, İş insanı Bışar ÇOKTİN, Bışar ÇOKTİN’in kız kardeşi Mergezar TAN ve İl protokolünün katılımıyla Doğubayazıt ilçesine yapılacak olan Fatma Çoktin İlkokulu, Sebahat Çoktin Ortaokulu, Nazlı Deniz Çoktin Ortaokulu, Barış Çoktin Kongre Merkezi ve Halk Kütüphanesi için protokol imza töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Valimiz, “Ağrılı iş insanlarımız bulundukları yerlerde etkili bir güce sahip ve memleketlerini unutmayıp yatırım yapmaları oldukça önemlidir. Çoktin ailesi, Ticari ve ekonomik olarak güçlü bir noktaya gelmiş ama gönlünü hiçbir zaman Doğubayazıt'tan koparmamış ve buraya katkıda bulunmak için her fırsatı değerlendirmeye gayret eden bir ailedir. Daha yakın zamanda hem şekli hem de mana olarak çok güzel bir eğitim yatırımını ilçemize kazandırmış bir ailemizle beraberiz. Geçmişte de ilçelerine yapmış oldukları çok güzel eğitim yatırımları var. Son zamanlarda da bu ivmelerini tekrar artırdılar. Aileden burada Bışar bey ve kız kardeşi Mergezar Hanım var. Ben huzurlarınızda onlara teşekkür etmek istiyorum.

Ülkemizde oluşturulan yeni halk kütüphanesi konseptine uygun çocuk ve gençlerin 7/24 istifade edebilecekleri, gitmek için akıllarına ilk gelecek bir yer olacak. Çoktin ailesi memleketine sahip çıkmaya ve yatırım yapmaya devam ediyor. Çoktin ailesinin bunu çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğine inanıyorum. Kendiişleri gereği de çok hızlı ve teknik çalışan bir ekipleri de var. Kendi memleketleri ve kendi evlatlarına hizmet edeceği için yaptıkları işi çok özenle yapıyorlar." dedi

BC Group Yönetim Kurulu Başkanı Bışar Çoktin ise “her okul yaptığımızda daha büyük bir heyecan yaşıyoruz. Başta Sayın Valim olmak üzere hepinizin gösterdiği teveccüh bizi ekstra mutlu ediyor. Hem ilin gösterdiği teveccüh hem de çocuklarımızın yüzünde görmüş olduğumuz sevinç bizi mutlu ediyor. Ailemize yaşattığımız sevinç bizi de gururlandırıyor. Temennimiz oldur ki ilimiz ve ilçemizdeki hemşerilerimize de birazcık da olsa örnek olalım, özendirelim. Memleketimizi hak ettiği yere getirerek daha ileri bir toplum olalım. Ömer Çoktin Fen Lisesi'nin açılışında da söylemiştim. Bu iş bizde tutkuya dönüştü." İfadeleri kullandı.

İlimize kazandırılan Eğitim ve Kültür Yapıları
Protokol İmza Töreni, protokol imzalarının atılması sonrası çekilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.