Ağrı Basın

Ağrı Dağı'na tırmanış yaparken düşüp yaralanan Ukraynalı turist kurtarıldı

Doğubayazıt

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Ağrı Dağı'na tırmanış yaparken düşen ve yaralanan Ukraynalı bir turist kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Ağrı Dağı'na tırmanış yaparken düşüp yaralanan Ukraynalı turist kurtarıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Ağrı Dağı'na tırmanış yaparken düşen ve yaralanan Ukraynalı bir turist, kurtarma ekipleri tarafından acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı.

İki yabancı turist, rehber eşliğinde Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na tırmanışa geçti.

Soğuk hava koşullarına rağmen zorlu bir yürüyüşün ardından zirveye ulaşan grup, inişe geçti. Ancak, Ukraynalı turist D.O, zirveye yakın bir noktada dengesini kaybederek 4 bin 900 rakımlı alana düştü ve başından yaralandı.

Grup rehberi, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi ve bölgeye jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil Sağlık ve Bazid Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü ekipleri sevk edildi.

Yaralı turist, zorlu hava koşullarına rağmen ekiplerin saatler süren çabaları sonucunda dağdan indirilerek Topçatan köyüne bağlı bir mezranın yakınlarında bekleyen ambulans ekibine teslim edildi.

D.O'nun ilk yardımı yapıldıktan sonra Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.