Ağrı Basın

Ağrı'da 36 Kilo Gümrük kaçağı İnsan saçı ele geçirildi

Doğubayazıt

Ağrı'da gerçekleşen olayda, 36 kilo 200 gram ağırlığında insan saçının ele geçirilmesi, yetkililerin kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonların bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Gümrük Muhafaza ve Gümrük KİM ekiplerinin koordinasyonlu çalışması sonucunda piyasa değeri 663 bin lira olan bu insan saçının kaçakçılık faaliyetlerine karşı bir mücadele zaferi olarak değerlendiriliyor.

Yapılan açıklamaya göre, İran uyruklu 3 kişi, söz konusu insan saçı ele geçirilmesiyle ilgili olarak gözaltına alındı.

Olayın detaylarına dair henüz net bilgiler paylaşılmazken, yetkililerin soruşturmayı titizlikle yürüttüğü ve sorumluların adalete hesap vermesi için gerekli adımları attığı belirtiliyor.

Ayrıca, ele geçirilen insan saçının piyasa değeri olan 663 bin liranın üzerindeki ekonomik değeri ve bu tür kaçakçılık faaliyetlerinin insan haklarına yönelik bir tehdit oluşturabileceği vurgulanıyor.

Olayın ardından bölgedeki güvenlik birimleri, benzer suç faaliyetlerine karşı daha fazla tedbir alma kararı alırken, soruşturmanın detayları kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.