Ağrı Basın

Ünlü Dağcı Tunç FINDIK Murat Kanyonundaki Buz Sarkıtlarına Tırmandı

Diyadin

Alper BALCI Daveti Üzerine Gelen Tunç FINDIK Murat Kanyonunda Buz Sarkıtlarına Tırmandı

Ünlü dağcı Tunç Fındık, sporcularla Murat Kanyonu'ndaki buz sarkıtlarına tırmandı

Kaymakam / Belediye Başkan V. Alper BALCI' nın daveti üzerine Diyadin' e gelen

dünyada 8 bin metreyi geçen 13 dağa çıkan milli dağcı Tunç Fındık, Diyadin ilçemizdeki Murat Kanyonu'nda yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki buzdan şelaleye tırmandı. Milli sporcu, kanyonun buz tırmanışları için ideal olduğunu söyledi.

Kaymakamımız Alper Balcı, ilçenin birbirinden güzel birçok tarihi ve doğal güzelliğinin olduğuna dikkat çekerek mevcut turizm potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini belirtti. Doğaseverleri Diyadin’e davet eden Sn. Balcı, şunları söyledi:

"Diyadin kanyonu, doğal bir cennet. 40 ila 50 metre uzunluk ve yükseklikten oluşuyor. Milli dağcımız Tunç Fındık’a çok teşekkür ederim. Uzun zamandır kendilerini bekliyorduk. Bizim burada Diyadin Belediyesi ve Kaymakamlığı olarak amacımız Diyadin’i tanıtmak. Bu saklı cenneti bütün herkese göstermek.

Buradaki doğal güzellikleri görmeye tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Kayak bizde, kaplıca bizde, doğa sporları bizde, yürüyüş bizde, tırmanış bizde. Herkesi Diyadin ilçemize Ağrı’ya bekliyoruz. Tabii Tunç Bey’in gelişi ile birlikte bizler önümüzdeki yıl bu etkinliği bir festival haline getirmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz yazın kaplıca festivali yapmak. Kışın ise burada kış festivali yapmak."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.