Ağrı Basın

Türk Eğitim-Sen; Diyadin İlçesinde öğretmen Promosyon Anlaşmaları Güncellemelidir

Diyadin

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç, Diyadin ilçemizde öğretmen promosyon anlaşmalarında güncelleme yapılması gerekliliği doğmuştur.

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç, Diyadin ilçesindeki eğitim çalışanlarının ekonomik koşulları nedeniyle öğretmen promosyon anlaşmalarının güncellenmesi gerekliliğine dikkat çekti.

Tüm eğitim çalışanlarının mevcut ekonomik koşulları nedeniyle diğer iller ve ilçelerde olduğu gibi Diyadin ilçemizde de öğretmen promosyon anlaşmalarında güncelleme yapılması gerekliliği doğmuştur.

Kılıç yaptığı açıklamada, Bu gereklilik üzerine İlçe Kaymakamlığı, anlaşmalı olduğumuz ve ilçemizde mevcut tek banka olan Ziraat Bankası yetkilileri ile gelir adaletini, ekonomik dengeyi kurmak adına bir güncelleme çalışması yapmak istemişlerdir.

Promosyon güncelleme anlaşması çalışmalarının üzerinden 8-9 aylık bir zaman geçmiş olmasına rağmen Ziraat Bankası Diyadin Şubesi, süreç içerisinde güncelleme oranları konusunda kamu ciddiyetine yakışmayacak şekilde kurumları oyalamış ve olur olmaz şartlar dayatmıştır. Anlaşmanın iptali durumunda eğitim çalışanlarına alınan promosyon ücretinin üzerinde bir meblağı ceza olarak belirlemiştir. Bir kamu kuruluşunun kamu personelini bu şekilde mağdur etmesi, eğitim çalışanlarını ticari bir meta olarak görmesi, devletin refahından hakkı olan payı vermemesi kabul edilemez.

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç, süreç öncesinde ve süreç içerisinde yetkili sendika promosyon anlaşmasına ağırlığını koyamamıştır. Herhangi bir basın açıklaması yapmamış, promosyon anlaşması yapılırken sözleşme şartlarının ağırlığına tepki göstermemiştir. Bu da yaşanan mağduriyeti katlamıştır. İlçemizde yetkili sendika olmamakla birlikte Türk Eğitim-Sen olarak yaşanan mağduriyete karşı eğitim çalışanlarının haklarını savunmak durumundayız. Bu bakımdan banka şubesinin keyfi tutumunu sosyal platformlarda ve basında duyuracağımızdan, sendikal yasaların bize vermiş olduğu boykot ve protesto gibi eylem haklarımızı kullanacağımızdan, sürecin tek taraflı fesihle sonlanması halindeyse bankanın eğitim çalışanlarına çıkarmış olduğu ağır cayma bedelini yargıya taşıyacağımızdan ve bu ağır şartların oluşmasında sorumluluğu olanlardan da yargı önünde hakkımızı arayacağımızdan başta üyelerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımız emin olsun.

Haklarınızı daha güçlü bir şekilde arayabilmemiz için tüm eğitim çalışanlarımız Türk Eğitim Sen’e üye olmaya davet ediyorum. Çünkü hak verilmez, alınır. Hakkınızı alacak olan adresse Türk Eğitim Sen’dir, diye konuştu.

Erhan Kılıç

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.