Ağrı Basın

Domates Serası Çalışanları zorlanmalarına rağmen oruçlarını tutuyorlar

Diyadin

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde domates üretimi yapılan seralarda çalışan personeller zorlanmalarına rağmen oruç ibadetini sabırla yerine getirdiklerini söyledi.

Çalışırken zorlanmalarına rağmen oruçlarını tutuyorlar
Ağrı
’nın Diyadin ilçesinde bulunan Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nde jeotermal kaynaklar kullanılarak 40 dönümlük alan üzerinde kurulan seralarda domates üretimi devam ediyor.

Yılın nerdeyse 12 ayı üretim yapılan seralarda kapalı alan olması ve termal suyun sıcaklığı nedeni ile çalışma ortamı hem sıcak ve hem de nemli olabiliyor. Çalışanlar mevcut sıcaklıkta üretim yaptıkları sırada oruç ibadetini de yerine getiriyorlar.

Ortam sıcaklık değerlerinin normalin üstünde olması ve Ramazan ayında olmaları hesabı ile zorlandıklarını, sıklıkla susadıklarını belirten çalışanlar, oruç ibadetini yerine getirebilmek için Allah'ın kendilerine sabır verdiğinin altını çizdi.

"İnsan oruç tutarken dayanma gücünün Allah'tan geldiğini bilmesi gerekiyor"

Çalışırken kendilerini en çok susuzluğun zorladığını belirten sera çalışanı Ümit Demir, buna rağmen sabırla çalışana Allah'ın yardım ettiği hususunu hatırlattı.

Ümit Demir, "Günde 8 saat çalışıyoruz, haliyle susuzluk çekiyoruz, ağzımız çok kuruyor. Çünkü seranın içi sıcak ve hava güneşli olduğu zaman ortam sıcaklığı daha da yüksek oluyor. İnsan oruç tutarken dayanma gücünün Allah'tan geldiğini bilmesi gerekiyor, Allah sana o gücü veriyor. İnancın yüksek olması lazım ki her işte çalışabilesin. Mühim olan dirayetin ve buna inanman ve işini yapman. Bu sayede işin hem kolaylaşır, iş sana zor gelmez ve hem de hayatında maneviyatın bir değeri olduğu zaman hayatın da değerli olur." dedi.

Diğer bir sera çalışanı İlhami Pelit ise, "Sıcaklık bir yüksek burada, oruçlu oluşumuz çalışırken biraz zorluyor haliyle bizi. Zorluk çekmemize rağmen yine oruç ibadetimizi yerine getiriyoruz. Hem çalışırken günümüzü oruçlu geçirdiğimizden ve hem de kendi memleketimizde çalışıyor olmamızdan dolayı mutluyuz. Çünkü bu bölgemiz insanları ekseriyet batı illerine gidip inşaat sektöründe çalışıyorlar. Burada hem iş olanağımızın olması, hem evimizde olmamız ve hem de sigortalı çalışıyor olabilmemiz güzel." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.