Ağrı Basın

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ Tutuklandı!

Ağrı

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, Ağrı’da makam aracıyla PKK'ya terörist götürürken yakalandı.

2 PKK elemanı Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekilinin aracında yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ve 1 BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandı." dedi.

Gürbulak Sınır Kapısı’nda durdurulan HDP adına tescilli, Bozdağ'a tahsisli araçtan, aranma kaydı bulunan PKK'lı Hazal Karabey ve ailesinin 1 ay önce kayıp başvurusu yaptığı R.T. çıktı. Sınırı milletvekiliyle geçecek teröristin, R.T.'yi PKK'nın dağ kadrosuna teslim edeceği belirtildi.

HDP-PKK bağı bir kez daha ortalığa saçıldı. Diyarbakır’daki evlat nöbeti 4 yılı geride bırakırken, Yeşil Sol Parti (YSP) Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, PKK’ya terörist sevk ederken suçüstü yakalandı. 3 Ekim’de Gürbulak Kara Hudut Sınır Kapısı’nda durdurulan HDP Genel Merkezi’ne kayıtlı makam aracından, aranma kaydı bulunan 2 kişi çıktı. Şüphelilerden biri “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan aranan PKK’lı Hazal Karabey, öteki ise ailesinin 1 ay önce kayıp başvurusunda bulunduğu R.T.’ydi.

ARAÇ HDP’YE KAYITLI BOZDAĞ’A TAHSİSLİ

Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tek tek incelendi. Her iki şahsı da Ağrı’ya getiren aracın HDP adına tescilli, Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ adına tahsisli olduğu belirlendi. Araçta Yeşil Sol Parti Milletvekili Bozdağ da vardı. Örgüt mensuplarını, şoförü Y.N. ile birlikte Bozdağ’ın bizzat kendisinin sınırı geçireceği tespit edildi.

ŞOFÖR VE 2 PKK’LI TUTUKLANDI

R.T.’nin, milletvekili aracıyla güzergahtaki kontrol noktalarına takılmadan sınırı aşıp beraberindeki teröristle örgütün dağ kadrosuna katılacağı değerlendirilirken, ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu R.T., PKK’ya katılamadan yakalandı. PKK’lı Hazal Karabey, örgüte katılacak olan R.T. ve YSP’li Bozdağ’ın şoförü Y.N. tutuklandı. Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Hazal Bozdağ hakkında, soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

AĞRI’DA SINIR ÖTESİNE KAÇMAYA ÇALIŞAN 1️⃣ BTÖ ÜYESİ,
1️⃣ BTÖ’YE KATILACAĞI DEĞERLENDİRİLEN TERÖR BAĞLANTILI KAYIP ŞAHIS
YAKALANARAK TUTUKLANDI❗️

Bu şahısları Ağrı’ya getiren aracın ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B.… pic.twitter.com/Flpgvwey46

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 14, 2023

YEŞİL SOL PARTİ İDDİALARI YALANLADI!

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın örgüt üyesi olduklarını öne sürdüğü iki kişinin Ağrı milletvekilleri Heval Bozdağ’ın aracı ile sınırı geçmeye çalışırken yakalandıkları yönündeki iddialarına yanıt verdi. 

Yeşil Sol Parti’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ile olay yalanlandı. Açıklamada, “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor” denildi. 

Yeşil Sol Parti’nin konuya ilişkin o açıklaması şöyle: “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor. Gözaltına alınanlar Gençlik Meclisimizin (Ronahi Tunç) ve Parti Meclisimizin (Hazal Karabey) üyesidir. Kongre çalışmalarımız için Heval Bozdağ vekilimizle birlikte Ankara’dan Ağrı’ya gitmişlerdir. Gözaltına alındıklarında arkadaşlarımız bu durumu açıklamışlardır. Adliyedeki ifadelerinden sonra önce serbest bırakılmışlar, ancak ısrarla Adliyede tutulmuşlardır. Daha sonra da itiraz üzerine ve beyanlarına rağmen haksız yere tutuklanmışlardır. İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.