Ağrı Basın

Yasin Çınar; Çocuk Bugünün Yarını, Yarının Umududur 

Ağrı

Diyanet- Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar 20 Kasım Dünya çocuklar günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Çocuk Bugünün Yarını, Yarının Umududur  Çınar mesajında; Bir aile için çocuk mutluluk kaynağıdır. Onların doğumu, büyümesi, gelişmesi, ilk adımlarını atışı, okula başlaması yaşanan en büyük heyecanlardandır.

Resul-i Ekrem Efendimiz, çocuklara daima önem verir, çevresindekilere yarının yetişkinleri olan çocuklara karşı nasıl davranılması gerektiğini öğütlerdi. Öyle ki, " sana iyi davranmaları senin çocukların üzerindeki hakkıdır." buyurmuştur.
"Kişinin imtihanı, ailesi, malı ve çocuğudur."

Çocuklar nasıl büyütülür işe bir toplumda aynı doğrultuda gelişir. Çocuklar evin neşesidir. Bir aile için mutluluk kaynağıdır. Onların hayata başlangıcı da ailesi ve çevresindekiler tarafından ne kadar iyi olursa "ÇOCUK" da kendini hayata atılırken bir o kadar özgüvenli ve umutlu hisseder.
Evlât kokusu, cennet kokusudur. Çocuk dünyanın en büyük saadetidir. Çocuklara çok iyi nasihat etmeli anne ve babalar. Terbiyenin sırrı, çocuğa saygı ile başlar.

Çocuklar'ın güzel sözler duymaya da hakkı vardır. Onlar sevgi ve şevkat ile büyüdüğünde kendine, ailesine, topluma ve tüm canlılara yararlı olabilirler. Bu yüzden hayata karşı heveslerini kırmamak için çocuklara her hata yaptığında kızılmamalıdır, bilakis nasihat edilmelidir. 
Ebeveynler onlara kendi davranışlarıyla bizzat örnek olmalılar. 

Çocuklar bir toplumun Umududur.
Çocuklar geleceğe dikilen tohumlardır. Çocuklar nasıl ekilirse gelecektede karşılaşılacak mahsul bellidir.
Gülmek herkesi güzelleştirir. Ama çocukların gülümsemesi dünyayı değiştirir.
Onlar Hep Gülsün.
Dünya Çocuklar Günü Kutlu Olsun.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.