Ağrı Basın

Vali Varol 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programına katıldı

Ağrı

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı'na katıldı.

Ağrı'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı düzenlendi.

Vali Dr. Osman Varol’un katılımı ile Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine binaen, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız tarafından okunan şiirler ve sinevizyon gösterimi ile devam eden programda vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı için verilen destansı mücade türkülerle anıldı; milletimizin azim, inanç ve kararlılığı tiyatro oyunları ile sahnelendi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, mücadelesi ile destan yazan ecdadımızın, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin saygı ve minnetle anıldığı program düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdiminin ardından sona erdi.

Programın ardından Kültür ve Kongre Merkezinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla Ağrı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen serginin açılışını gerçekleştiren Vali Varol, istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiş olan ecdadımızın mücadele ruhunu yansıtan eserleri tek tek inceledi. Ziyaretçilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram edilen alanda Vali Varol, kurtuluş mücadelemizin temellerinin atıldığı Çanakkale’de; çok zor şartlar altında canla, kanla ve imanla tarihte eşine az rastlanan bir destanın yazıldığını belirtti.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa Vali Dr. Osman Varol ve gazilerimizin yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Reşit Acarbay, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V. Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlarımız katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.