Ağrı Basın

Usta Öğretici ve Sanatkarlar Dernekleşip EĞİTİMBİRSEN’E üye oldular

Ağrı

Ağrı da Halk eğitim merkezi başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşta görev alan usta öğretici ve sanatkarlar AĞRI SANAT KÜLTÜR VE USTA ÖĞRETİCİLER DERNEĞİNİ (ASKUD)  kurarak özlük hakları ve sorunlarını duyurmak amacıyla bir araya geldiler. 

Ağrı da Halk eğitim merkezi başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşta görev alan usta öğretici ve sanatkarlar AĞRI SANAT KÜLTÜR VE USTA ÖĞRETİCİLER DERNEĞİNİ (ASKUD) kurarak özlük hakları ve sorunlarını duyurmak amacıyla bir araya geldiler. 
İlk iş olarak Eğitimciler Birliği Sendikasına ziyarette bulunarak sendikaya ön kayıt yapan ASKUD üyeleri yapılan toplantıda sorunlarını dile getirerek Eğitim Bir Sen den destek istediler.


Yapılan toplantıda konuşan ASKUD başkanı Davut ŞAHİN ‘ Türkiye genelinde 90 binden fazla Ağrı da ise 300 den fazla sanat spor tiyatro vs. usta öğretici ve sanatkarın bulunduğunu Ağrı da yaygın eğitim faaliyetlerinin neredeyse tamamının arkadaşlarımız tarafından karşılandığının buna rağmen kurs açarken olsun özlük haklarımız olsun çeşitli problemlerimiz olduğunu ve bunların çözümü için devlet büyüklerimize sesimizi duyurmak zorunda olduğumuzu söyledi’ 


Bunun için öncelik olarak Eğitim Bir Sen e başvuran Şahin ‘ Sendikamıza bizi davet ettikleri için teşekkür eder yanımızda oldukları için minnettar olduğumu belirtirim’ dedi. Eğitim Bir Sen Ağrı şube Başkanı Abdurrahman ASLAN ise ‘ halkımıza eğitim veren üreten sanatkarlarımızın ve usta öğreticilerimizin her zaman yanındayız. Sendika olarak arkadaşlarımızın sesini ve sorunlarını sürekli dile getirmek, onların yanında olmak bizim vazifemizdir’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.