Ağrı Basın

Sedide Akbulut Ağrı'da 4-6 yaş Kur’an kurslarını ziyaret etti

Ağrı

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut , Ağrı İl Müftülüğüne bağlı yatılı Kur'an kurslarını ve 4-6 yaş Kur’an kurslarını ziyaret etti.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut , Ağrı İl Müftülüğüne bağlı yatılı Kur'an kurslarını ve 4-6 yaş Kur’an kurslarını ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftü Vekili Murat Sarı ve İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı ile Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Zeki Aydemir 4-6 Yaş Kur’an Kursunda öğrencilerle buluştu.

Yatılı Kız Kur’an kursunda öğrencilerle sohbet edip nasihatlerde bulunan Akbulut, hafızlığın önemine değinerek şöyle konuştu:

“Hafız demek yürüyen Kur’an demektir. Ama hafız olmak sadece Kur’an’ın lafzını ezberlemekle olmaz. Hafızlık üç temelde olur; kıraat, tilavet ve tertil. Kıraat okumak demektir. Kur’an’ın da ilk emri olan okumaktan kasıt sadece metin okuması değil akıl okuması yapılmasıdır. Dil ile okuduğumuz da tilavettir. Dilin okuması ibadet aklın okuması icabettir. Tertil ise ruhun okumasıdır. Kur’an’ın mucizelerinden biri de okunduğunda dinleyenlerin ruhuna olan tesiridir. Sizler hafızlıktaki maksadı görmeli ve bu üç temel üzerinden hafızlığınızı tamamlamaya gayret etmelisiniz. Çünkü sizler Kur’an öğretileriyle hem kendi hayatınıza hem de gelecek nesillere yön vereceksiniz.”

Ziyaret, Akbulut’un öğrencilerle sohbetinin ardından kurs öğreticileri ile değerlendirme toplantısı yapmasıyla son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.