Ağrı Basın

Savcı Sayan Kalp Krizi geçirdi!

Ağrı

Ağrı Eski Belediye Başkanı AK Parti İzmir 2.bölge 6. Sıra dayı Savcı Sayan, seçim çalışmaları sırasında kalp krizi geçirdi.

ADÜ Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör, önceki akşam kalp krizi geçirdiği öğrenilen Ak Parti'li Savcı Sayan'a ilişkin "Sağlık durumu iyi, genel durumu iyi. Bugün serviste takip ediyoruz. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Nasip olursa yarın taburcu etmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları kapsamında Aydın'daki kanaat önderleri ile görüşmek üzere gece saatlerinde yola çıkan Sayan'ın Kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AKP'den İzmir milletvekili adayı olan Sayan'ın, önceki akşam geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Hastanenin Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada Sayan'ın göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye geldiğini, bilinen bir damar ve şeker hastalığının da bulunduğunu aktardı.

"SAĞ TARAFINDAKİ DAMARINDA CİDDİ ORANDA BİR DARLIK SAPTADIK"

Güngör şunları kaydetti:

"Yaptığımız tetkiklerde, kısmi kalp krizi adını verdiğimiz bir bulgu saptadık. Kanda tropolin denen bir değer var. Gizli ya da aşikar kalp krizini gösteren değerde yükseklik olunca ve göğüs ağrısı olunca anjiyo kararı aldık. Kendisine de ilettik bu kararımızı. Laboratuvarımıza aldık. Sonra el bileğinden girerek anjiyosunu yaptım.

Sağ tarafındaki damarında ciddi oranda bir darlık saptadık. Oraya balon ve bir adet stent uyguladım. Sağlık durumu iyi, genel durumu iyi. Bugün serviste takip ediyoruz. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Şu an için komplikasyon gelişmedi. Nasip olursa yarın taburcu etmeyi planlıyoruz."

Öte yandan Sayan'ın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada: "2. Tur seçim çalışmalarına İzmir'de devam eden sayın Savcı Sayan, Aydın kanaat önderleri ile görüşmek üzere ilimize giderken yolda kalp krizi geçirmiş olup, acilen hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Savcı beyin tedavisi devam etmektedir. Sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Ağrı Basın İmtiyaz Sahibi Yüksel Aslan'da, Ağrı Eski Belediye Başkanı Savcı Sayan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Allah'tan acil şifalar diledi.

Yorumlar (1)

Ercan 12 Ay Önce

Allah hayırlı şifalar versin Başkanımıza.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.