Ağrı Basın

ÖNDER İmam Hatipler Derneği Ağrı Şubesinden Kur'an tilaveti, ilahi ve ezgiler etkinliği

Ağrı

ÖNDER İmam Hatipler Derneği Ağrı Şubesi tarafından Millet Bahçesinde gerçekleştirilen Kur'an tilaveti, ilahi ve ezgilerin seslendirildiği etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖNDER İmam Hatipler Derneği Başkanı Özmüş "Geleceğe yürüyen gençler yetiştiren okullarımızdır imam hatipler"

Ağrı Millet Bahçesinde ÖNDER İmam Hatipler Derneği Ağrı Şubesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Kur'an tilaveti ve ilahi, ezgiler seslendirildi.

Muhammet Zahid Eraslan'ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği program Muhammed Karaca'nın Kur'an tilavet ile başladı.

Daha sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren ÖNDER İmam Hatipler Derneği Ağrı Şube Başkanı Turgut Özmüş, imam hatip okullarının Türkiye ve dünyada söz sahibi olacak gençler yetiştirdiğini hatırlattı. Sözlerine "Mevlid-i Nebi ayı olan Rebiül Evvel ayındayız. Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem) bu ayda dünyaya gelmiştir." ifadeleri ile başlayan Özmüş, "Binlerce salat ve selam ona ve ashabına olsun. Peygamber efendimizin müjdelediği kimseler olmuştur örneğin, aşere-i mübeşşire. İnsanların en hayırlısı kimlerdir? Tabi ki Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerdir. Hamdolsun imam hatip okullarımız bu müjdenin merkezi olmuşlardır. 1933 yılında temelleri atılan Medresetü-l Eimmeti vel Hutaba mektebi ve 1951'de imam hatip okulları adı altında eğitim ve öğretime devam etmiştir. Günümüzde Türkiye ve dünyada söz sahibi olacak gençlerin kültürel, sanatsal, kültürel ve sportif alanlardaki özgüvenlerini geliştirmek ve medeniyetimizden aldığımız ilham ile çağın ötesinde bir ufka sahip dünya üzerindeki bir haksızlık, adaletsizlik karşısında susmayan ve yine gelenekten aldığı güç ile geleceğe yürüyen gençler yetiştiren okullarımızdır imam hatipler." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Aslında her çocuğumuz imam hatip'i bitirdikten sonra anlamı ne zaman anlaşılıyor biliyor musunuz? Anne baba olduğunda, esnaf olduğunda, memur olduğunda, bu toplumun bir ferdi olduğunda. Aslında büyüdüğünde imam hatip gençliğinin ne kadar önemli olduğu o zaman anlaşılıyor." şeklinde konuştu.

Programda konuşan İl Müftüsü Celal Büyük ise, "Kurulduğu günden bugüne imam hatip okullarımızın kuruluşunda, gelişiminde emeği bulunan ve dar-ı bekaya göç etmiş bütün büyüklerimizi rahmetle anıyorum. İmam hatip okulları bu toplumun bu milletin yüz akıdır." diye konuştu.

Program, Muhammed Zahit Eraslan tarafından seslendirilen ilahiler ve semazen gösterisi ile son buldu.

Program sonunda Kızılay Ağrı Şubesi yetkilileri tarafından vatandaşlara sıcak yemek ikramı yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.