Ağrı Basın

Müftülükten Mevlid-i Nebi Konferansı

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında konferans programları devam ediyor.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı konferans Salonunda Üniversiteli gençlerle ve Taşlıçay Konferans Salonunda vatandaşlarla bir araya gelerek yılın teması olan “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu sunum gerçekleştirdi.

En güzel vefa örneğini Hz. Peygamberden öğrendiğimizi ifade eden İl Müftüsü Topçu şöyle konuştu; ‘‘Her konuda bizler için en güzel örnek olan Hz. Peygamber vefayı da yine en güzel şekilde bizlere öğretmiştir.

O en başta Yüce Allah’a vefasını her zaman göstermiş ve öğretmiştir. Aişe (r.a) annemiz anlatıyor ki, ‘Peygamberimiz geceleri mübarek ayakları şişinceye kadar ibadet ederdi. Ben kendisine,"Ey Allah'ın Resulü, geçmişte işlenmiş ve gelecekte işlenmesi muhtemel bulunan günahlarını Allah Teala bağışladığı halde, niçin bu kadar yoruluyorsunuz?" dedim. Peygamberimiz: "Ya Aişe, Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı?" buyurdular. Peygamberimiz bu sözleri ile Allah sevgisi ve zevki ile ibadet ettiğini ifade ediyor ve bize vefayı açıkça gösteriyor. Bizlerde Hz. Peygamberin yolundan giderek önce bize hayat veren ve sayısız nimet bahşeden Yüce Allah’a karşı kulluğumuzu yerine getirerek vefamızı göstermeliyiz. Yine Peygamber Efendimizin sünnetini uygulayarak O’na layık ümmet olmalıyız.

Rabbim Kur’an sünnet ışığında ilerleyen bireyler olarak vefa toplumu olmayı bizlere nasip eylesin.’

Topluma karşı vefalı olma yolunun insanların kullandığı yapılara ve çevreye karşıda vefalı olmaktan geçtiğini ifade eden Topçu; ‘‘ Vefa insanın iyilik gördüğü ve istifade ettiği hemen her şeye saygılı olması, koruması ve iyilikle karşılık vermesidir. Bugün maalesef denizlerimiz, yollarımız, piknik alanlarımız plastik atıklarla çöplerle doluyor. Yine bindiğimiz otobüslerde, gittiğimiz kamu kuruluşlarımızda bulunan eşyalar hor kullanılmakta ve sebepsiz şekilde zarar verilmektedir.

İçinde yaşadığımız çevrede bizim hizmet aldığımız kamu kurumları da bizim, kullandığımız eşyalarda bizim yani bu toplumun. Bugün dünya küresel ısınmayla mücadele ediyor. Bu insanoğlu kendi eliyle kendine zarar vermesidir. Biz kendi kullandığımız varlığa karşı vefa göstermezsek kullanacağımız çevrede kalmaz eşyada kalmaz.’’

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.