Ağrı Basın

Kafes-18 Operasyonu'nda 13 Tutuklama

Ağrı

Eskişehir merkezli olarak 5 ilde gerçekleştirilen 'Kafes-18 Operasyonu' çerçevesinde yakalanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü tutuklandı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Kafes-18 Operasyonu' kapsamında, Eskişehir merkezli olarak Muğla, Çanakkale, Diyarbakır ve Ağrı illerinde düzenlenen operasyonda 36 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonun hedefinde, eğlence mekanları sahipleri ve iş adamları gibi çeşitli kesimlerden oluşan, özellikle eğlence mekanlarında koruma ve güvenlik hizmeti adı altında yasadışı faaliyetlerde bulunarak haksız kazanç elde eden organize suç örgütü üyeleri vardı.

Yapılan operasyon özel harekat destekli şafak operasyonu şeklinde gerçekleşti. Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 36 şüpheliden 20'si Eskişehir'de, diğerleri ise diğer illerde adliyeye sevk edildi.

Muğla, Çanakkale, Diyarbakır ve Ağrı'da gözaltına alınan şüphelilerin, ifadeleri Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) aracılığıyla alındı.

Adliyeye sevk edilen 20 şüpheli arasında 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geri kalan 12 şüpheli adli kontrol şartıyla, 11 şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Operasyon, eğlence sektöründeki yasa dışı faaliyetlere karşı yapılan etkili bir mücadele örneği olarak dikkat çekti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.