Ağrı Basın

İzmir'de Vinç kazasında ölenlerin ikisi Ağrılı

Ağrı

İzmir'in Bornova ilçesi Kamil Tunca Caddesi'nde, 30 Aralık Cuma saat 17.30 sıralarında bir otel inşaatında yükseltilmek istenen vinç devrildi. Kazada vincin arka ağırlığı, şantiyede işçilerin yatakhane olarak kullandığı konteynerin üzerine düştü.

İzmir'de dün meydana gelen vinç kazasında ölenlerin ikisinin Ağrılı olduğu tespit edildi.

İzmir'in Bornova ilçesi Kamil Tunca Caddesi'nde, 30 Aralık Cuma saat 17.30 sıralarında bir otel inşaatında yükseltilmek istenen vinç, bilinmeyen nedenle yapıya doğru devrildi. Bu sırada vincin arka ağırlığı, şantiyede işçilerin yatakhane olarak kullandığı konteynerin üzerine düştü.

İzmir’de dün saat 17.30 sıralarında Bornova’da meydana gelen facia tüm Türkiye’yi üzdü. Kamil Tunca Caddesi’nde yapımı süren Viven Tower adlı 32 katlı rezidans inşaatında kurulu vinç, 19. kat seviyesinde kırılarak yıkıldı. Bu sırada vincin arka ağırlığı, şantiyede işçilerin yatakhane olarak kullandığı konteynerin üzerine düştü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk etapta 4 işçinin cesedine ulaşılırken, yaralanan 2 işçi ise ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Enkazın kaldırılması için olay yerine ilave vinç getirildi. AFAD ve itfaiye ekipleri, koordineli çalışma başlattı.

İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ölen 6 işçinin İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sürerken, işçilernden üçünün kimlikleri saatler sonra tespit edildi. Yıldırım Sarı, Fesih Çiftçi ve Baykal Gündüz’ün dışında evli, 2 çocuk babası Aslan Akkaya (38) ile Ali Şükrü Duru’nun (42) da ölenler arasında olduğu belirlendi. Üzerinden Hakan Bağ adına düzenlenmiş aşı kartı çıkan, tanınmayacak haldeki cansız bedenin işçilerden Ümit Kara’ya ait olduğu belirlendi.

Ümit Kara’nın cenazesinin ailesinin isteğine bağlı olarak memleketi Çorum’da ya da İzmir’de toprağa verileceği öğrenildi. Yıldırım Sarı’nın Bitlis, Baykal Gündüz’ün Ankara, Fesih Çiftçi’nin Ağrı’da, Aslan Akkaya ve Ali Şükrü Duru’nun cenazelerinin ise İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi.

AĞRILI İŞÇİ 2 AY ÖNCE BABA OLMUŞ

Ağrı’nın Patnos ilçesi Çaputlu köyü nüfusuna kayıtlı Baykal GÜNDÜZ ve Diyadin İlçesi Taşkesen Nüfusuna kayıtlı Fesih ÇİFTÇİ’nin kazada hayatını kaybettiği ve Nidai ÇİFTÇİ’nin de yaralı olduğu belirtildi.

İşçilerden Baykal Gündüz’ün evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Gürbüz’ün, yaklaşık 2 ay önce ikinci kez baba olduğu ifade edildi. Ölen Fesih Çiftçi’nin de Gürbüz gibi evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

“2 ÇOCUĞU YETİM KALDI”

Kazada hayatını kaybeden Eraslan Akkaya’nın yakını Meral Kılıç da “2 çocuğu yetim kaldı. Çocuklarının birisi ortaokula birisi kreşe gidiyor. Bu olayın sorumluları kim? Bunun sorumlusu 3 kişi olamaz. Arkada kalan çocukların bir geleceği yok. Böyle bir ölüm olmaz. Annesi orada komada, ben geldim. Buna bir çözüm bulun artık” diye konuştu.

Fesih Çiftçi

Baykal Gündüz

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.