Ağrı Basın

İtalyan Bilim Adamı Ağrı'da Defnedildi

Ağrı

Hayatının 35 yılını Nuh’un Gemisini araştırmakla geçiren ve bu nedenle 1986 yılından buyana Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde uzun süreli çalışmalarda bulunan İtalyan bilim adamı Angelo Palego vasiyeti üzerine Ağrı Dağı eteklerinde toprağa verildi. 

Hayatının 35 yılını Nuh’un Gemisini araştırmakla geçiren ve bu nedenle 1986 yılından buyana Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde uzun süreli çalışmalar yapan İtalyan bilim adamı Angelo Palego vasiyeti üzerine Ağrı Dağı eteklerinde toprağa verildi. 

Yaklaşık 6 ay önce yine Nuh’un Gemisini araştırmak üzere Doğubayazıt’a gelen Palego konakladığı otel odasında rahatsızlanması üzerine Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine kaldırıldı.Burada tedavisi devam ederken durumu ağırlaşan Palego Erzurum’a sevk edildi. 

Erzurum da ki yaşam mücadelesini 15 Ağustos tarihinde kaybeden Palego Ağrı Dağı’nın eteklerine gömülmeyi vasiyet etmişti. 

Ailesi ile irtibata geçilen ve vekaletnamenin hazırlanması beklenen Palego’nun o tarihten bugüne dek Morgda bekletilen cansız bedeni Turizmci Murat Şahin tarafından hastaneden alınarak Doğubayazıt’a getirildi.Angelo Palego Ağrı Dağının eteklerinde toprağa verildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.