Ağrı Basın

HÜDA PAR'ın gündeme getirdiği Hamur-Tutak-Patnos yolu trafiğe açılıyor

Ağrı

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı, tüm çalışmaları bitmiş olmasına rağmen açılışı yapılmayan yeni Hamur-Tutak-Patnos yolunun trafiğe açılmaması gündeme aldıktan kısa bir süre sonra açılma kararı verildi.

HÜDA PAR'ın çağrısı karşılık buldu, Hamur-Tutak-Patnos yolu trafiğe açılıyor

Yapılması yılan hikayesine dönüşen, tüm çalışmaları bitmiş olmasına rağmen açılışı yapılmayan yeni Hamur-Tutak-Patnos yolunun trafiğe açılmaması çok sayıda ölümlü kazaya yol açmış, meydana gelen kazalarda yüzlerce insan yaralanmıştı.

Yolun trafiğe açılması için HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan'ın yaptığı çağrısı karşılık buldu, yol yakında trafiğe açılıyor.

10 yıldır yapımı devam eden 79 kilometrelik yeni Hamur-Tutak-Patnos yolu HÜDA PAR'ın çağrısı üzerine trafiğe açılıyor.

Kısa mesafe olmasına rağmen yapımı yıllara yayılan yeni Hamur-Tutak-Patnos yolunun trafiğe açılmamış olması nedeni ile Hamur Dersinde meydana gelen sayısız kazada çok sayıda can kaybı yaşanırken, yüzlerce insan ise bu kazalarda yalandı, kimisi sakat kaldı.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin sosyal medya hesabı üzerinden Temmuz ayında yaptığı paylaşımda yolun Ekim ayında trafiğe açılacağı belirtmiş ama bi türlü yol trafiğe açılmamıştı.

Yol trafiğe açılmadığı gibi üzerine 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği elem verici trafik kazası yaşanınca HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, yönetimi ile birlikte yolda inceleme yapmış ardından yaptığı açıklamada tüm çalışmaların bitmiş olmasına rağmen yolun neden trafiğe açılmadığı ile ilgili yetkilere seslenerek, zaman kaybetmeden yolun trafiğe açılması gerektiğinin aciliyetine işaret etmişti.

Gökhan'ın açıklamasının üzerinden kısa süre sonra AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi yaptığı paylaşımda yolun 1 Aralık'ta trafiğe açılacağını duyurdu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.