Ağrı Basın

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatından açılmayan Hamur-Tutak-Patnos yoluna tepki

Ağrı

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı yapımı bittiği halde açılışı yapılmayan Hamur-Tutak-Patnos yolunda inceleme yaparak yetkililere çağrı yaptı.

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatından Hamur-Tutak-Patnos yolunda inceleme

Yaklaşık 10 yıldır yapımı devam eden ve uzunluğu 79 kilometre olan Hamur-Tutak-Patnos yolunun trafiğe açılmaması ile ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, "Yıllardır devam eden bu çilenin bitmesi için defalarca konuyu dile getirdik" dedi.

Ağrı Hamur- Tutak- Patnos karayolunda toplam 79 km’lik yol tamamlandı.

Toplamda 302 metre uzunluğunda 3 adet köprü, 8 açıklık 335 metre uzunluğunda 40 metre yüksekliğindeki Tutak Viyadüğü ile 100 metre uzunluğundaki Hamur köprüsü tamamlanmasına rağmen trafiğe açılmaması tepkileri beraberinde getirdi.

Yolun trafiğe açılması ile ilgili 24 Temmuz tarihinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi yolun 29 Ekim 2022 tarihinde trafiğe açılacağını belirtmişti.

" Dev Proje ”
Tutak Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız ve teşkilatımız ile birlikte Ağrı Hamur- Tutak- Patnos karayolunda devam eden yol yapım çalışmaları ve Tutak Viyadüğü inşaatını yerinde inceledik
29 Ekim 2022 tarihinde yolumuzu tamamlayıp,İnşallah hizmete sunacağız. pic.twitter.com/pgUDMIKB3S

— Ekrem ÇELEBİ

7 Kasım günü sabah saatlerinde Ağrı'nın Tutak ilçesinde K. S. idaresindeki 53 ABZ 297 plakalı şeker pancarı yüklü aracın devrilmesi sonucu trafik kazası meydana geldi.

Meydana gelen kazadan birkaç saat sonra iddiaya göre freni patlayan Van Yolu firmasına ait otobüs önce devrilen tıra ardından yardım çalışmasına katkı sunmak için bölgede duran diğer birkaç araca çarptı. Meydana gelen elim kazada 8 kişi vefat etmiş, 18 kişi ise yaralanmıştı.

Kazadan sonra çeşitli medya organlarında sabah saatlerinde devrilen aracın kaldırılmasında ağır hareket edildiği ve yeterli önlem alınmadığı nedeni ile yaşanan kazada ihmal olduğu iddiaları dillendirilmiş, ayrıca sosyal medya kullanıcıları 29 Kasım tarihinde açılması gerekirken trafiğe açılmayan Hamur-Tutak-Patnos yolunun can kaybının artmasında etkili olduğuna dair paylaşımlarda bulunarak tepki göstermişti.

Kasım ayında olmamıza rağmen Hamur-Tutak-Patnos yolunun trafiğe açılmamış olmasına tepki gösteren HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, yolun uzun yıllar sürmesi nedeni ile Hamur Deresinde yüksek can kayıplarının yaşandığı kazalara yol açtığını söyledi. Geçen hafta yaşanan ve ihmal iddialarının olduğu kazaya da değinen Gökhan, kazada 8 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"Herhangi bir engelin olmadığını gözlemledik ama ne hikmetse bir türlü bu yol açılmadı" İl Teşkilat üyeleri ile yapımı tamamlanan yolda incelemelerde bulunan İl Başkanı Gökhan şu açıklamada bulundu: "Hamur, Tutak, Patnos yolunda, yol boyunca yapmış olduğumuz incelemelerde yolun tamamlandığını, tüm köprü ve viyadüklerin tamamlandığını, yolun trafiğe açılması için herhangi bir engelin olmadığını gözlemledik ama ne hikmetse bir türlü bu yol açılmadı. Daha önce de belirttiğimiz gibi Hamur Deresi birçok kazaya sebebiyet veriyor. Yıllardır devam eden bu çilenin bitmesi için defalarca konuyu dile getirdik. Malumunuz geçen hafta Tutak'ta elim bir trafik kazası yaşandı, 8 vatandaşımız canını kaybetti.

Hemen hemen her gün Hamur Deresinde trafik kazaları meydana geliyor. Hem can kaybına, hem de mal kaybına sebep oluyor. Daha önce HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak basın ile bir araya gelerek bu konu ile alakalı açıklama yapmıştık, bu yolun biran önce trafiğe açılması gerektiğini söyledik ama maalesef bugüne kadar herhangi bir yetkili açıklama yapmadı, herhangi bir tarih belirlemediler."

"Biz HÜDA PAR olarak her platformdan Ağrı'nın sorun ve sıkıntılarını inşallah dile getirmeye çalışacağız" Yetkililerin rahat davranmalarını kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını söyleyen Gökhan, "Herhangi bir yetkilinin çıkıp bir açıklama yapmaması, rahat davranışlar sergilemelerini, halkın bu sorun ve sıkıntılarını görmezden gelmeleri de kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz ama biz HÜDA PAR olarak her platformdan Ağrı'nın sorun ve sıkıntılarını inşallah dile getirmeye çalışacağız.

Özelikle çözüm odaklı çalışıyoruz, her defasında tekrarlattığımız gibi Ağrı halkı yalnız değildir, biz Ağrı halkının yanındayız." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.