Ağrı Basın

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Ağrı'da!

Ağrı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  Ağrı İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresine katılmak için Ağrı'ya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Ağrı 4’üncü Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

HDP milletvekilleri Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir ve Ağrı eski belediye başkanı Sırrı Sakık, Sema Yüce’nin annesi Zennure Yüce’nin yanı sıra birçok vatandaşın katıldığı kongrede konuşan Sancar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına halkı Kürtçe selamlayarak başlayan Sancar, Ağrı ve bölgedeki sorunlara değindi. Sancar, iktidarın savaş politikaları sonucunda yoksulluğun derinleştiğini ifade etti. Sancar, iktidarın bölge illerini bilinçli bir şekilde yoksullaştırdığına vurgu yaptı. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ağrı'da konuştu Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının insanlığa karşı işlenmiş suç olduğunu söyledi.

Sancar, partisinin Ağrı İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemeçten geçtiğini belirtti.

En geç 2023'ün haziran ayında seçimlerin yapılacağını anımsatan Sancar, "Bu seçimler Türkiye tarihinin en önemli seçimleri olacak. Biz de bunun farkındayız. Seçimler siyasal mücadelenin önemli bir parçasıdır ama toplumsal mücadeleyi görmeden sadece seçimlere bakarak başarıya ulaşabileceğimizi de elbette düşünmüyoruz. Lakin bu seçimler farklı. Bu seçimler gerçekten toplumsal mücadeleyle siyasal mücadelenin en sıkı biçimde iç içe geçtiği dönemeçtir. O nedenle herkes seçimleri konuşuyor." dedi.

Sancar, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin de şunları kaydetti:

" Taksim'de geçen hafta bir bombalı saldırı gerçekleşti. Orada vahşi bir katliam yaşandı, 6 insanımız hayatını kaybetti, 81 insanımız yaralandı, 6'sının tedavisi sürüyor. Orada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralıların da bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum."

Bu tür durumlarda tavırlarının net olduğunu ifade eden Sancar, "Bu saldırıyı vahşet olarak nitelendiriyoruz, insanlığa karşı suç olarak görüyoruz. Her zaman tutumumuz böyle olmuştur, şimdi de böyledir, gelecekte de böyle olacaktır. Bu planlardan kim fayda umuyorsa ona karşı da mücadelede tavizsiz olacağız." ifadesini kullandı.

Murat Öztürk HDP İl Başkanı oldu

2020 yılında gerçekleştirilen HDP 3. Olağan il kongresinde başkan seçilmesinin ardından siyasi yasaklı olduğu gerekçesi ile İl Başkanlığı görevi son bulan Murat Öztürk 4. Olağan İl Kongresinde yeniden Ağrı HDP İl Başkanlığına seçildi.

HDP Ağrı 4. Olağan Kongresinde İl Başkanlığı görevini üstlenen Murat Öztürk’ün yönetim listesi de şu şekilde ;

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ (HDP) AĞRI 4.OLAĞAN İL KONGRESİ YÖNETİM KURULU LİSTESİDİR:

BAŞKAN: MURAT ÖZTÜRK

YÖNETİM KURULU ASİL: 1. PERİHAN GELTURAN
2. KASIM ASLAN
3. KELİME TAŞTAN
4. CEMAL AKAR
5. LÜTFÜ KAYA
6. HALİS ORHAN
7. MAHMUT YILDIZ
8. EROL BERKE
9. HAYDAR KARACA
10.SEMİH UĞUR
11.BAHATTİN DEMİRDERE

YÖNETİM KURULU YEDEK: 1. NEJLA ASLAN
2. KÖROĞLU YILMAZ
3. İSMAİL ÇİFTÇİ
4. İSMET ÖZ
5. NİMET AKÇA
6. HOSROF ÖZTÜRK
7. MEHMET MELİK ÇARTİ

DİSİPLİN KURULU:

ASİL: 1. CENGİZ ARAÇ
2. MÜLKİYE ÇABUK
3. FUAT TEKİNTANĞAÇ

YEDEK:

1. NESİM ÖZTÜRK

ÜST KURUL DELEGELERİ:

1. PERİHAN GELTURAN
2. MURAT ÖZTÜRK
3. SEMRA TOKUŞ
4. CEMAL AKAR
5. GÖNÜL ÖZTÜRK
6. RIFAT BEDİR
7. NEZAHAT GÜLER
8. EVREN DEMİR

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.